Itsensä ymmärtäminen on viisauden alku

Katselen ulkona olevia puita ikkunasta, kuinka ne alkavat jo näyttämään paljailta keltaisten lehtien levätessä vielä vihreän nurmen peitteenä. Kuvittelen kuinka puu päästää irti lehdistään, kuin jostakin jo menneestä ja kääntyy itseensä valmistautuen uuteen aikaan. Kuvittelen, kuinka puu seisoo ylpeänä ja alastomana kylmässä viimassa, kuinka hän sukeltaa syvälle maahan, juuriansa seuraten. Näen silmieni edessä sen valtavan elinvoiman, joka virtaa maan alla – paikan, jossa puun juuret kohtaa valtavan elollisen verkoston. Ikään kuin puu luopuisi kaikesta ulkoisesta sukeltaakseen syvälle juuriinsa, alkulähteilleen, jossa hän on yksi osa valtavaa verkostoa. 

Koen, että minunkin on aika pudottaa lehteni, luopua naamioistani ja seistä alastomana, omana itsenäni maan kamaralla. On minun aikani pysähtyä itseni äärelle ja kääntyä sisäänpäin, kulkea juuriani pitkin aina omalle alkulähteelleni. Jotta, voisin kevään tullen taas kurotella koreana kohti korkeuksia, on minun ensin huolehdittava siitä, että minulla on vahva perusta, jonka päällä seistä. Koen, että on aika tutustua juuriini ja löytää sisältäni se valtava, maailmanlaajuinen verkosto johon olen yhteydessä ja, jonka kanssa olen jatkuvassa vuorovaikutuksessa.

Todella kohtaamalla itseni, voin jälleen kohdata maailman. Löytämällä itsestäni puhtaan rakkauden, voin jälleen pyyteettömästi rakastaa muita. Hyväksymällä itseni, hyväksyn myös muut. On siis jälleen aika pysähtyä, luopua niistä rooleista, jotka olen itselleni rakentanut ja nähdä itseni juuri sellaisena kuin olen. Vahvistaa ja ymmärtää juuriani, jotta voin seistä varmana, vapaana ja hyväksyvänä omana itsenäni maailmassa.

Ehkä meidänkin, luonnon tavoin ja osana luontoa, pitäisi muutosten tuulten puhaltaessa kääntyä itseemme. Pystyäksemme astumaan uuteen, on meidän ensin kuoriuduttava vanhasta, tiputtaa kellastuneet lehtemme ja seistä hetki alastomina ja rehellisinä, kaivautua syvälle sisimpäämme ja löytää omat itsemme. Sillä, voidaksemme kurottaa kohti taivaita, on meillä ensin oltava vahvat juuret, jotka pitävät meidät tasapainossa. 

Rakkaudella,
Ida

2 comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s