Ensimmäinen askel

Tunnen uuden väreilevän ympärilläni, kutittelevan kehoani, kuin jotakin aivan ennennäkemätöntä olisi tapahtumassa. Ilma väreilee muutoksesta niin vahvasti, että voisin melkein astua siihen sisään, koskettaa sitä. Maailma maalaa uusia mahdollisuuksia, polkuja, joita kulkea, jotta pääsisin taas uuteen vaiheeseen elämässäni.

Tunnen muutoksen ulkopuolellani, mutta samalla tiedän, että kaikki pysyy muuttumattomana, ellen itse tee jotakin uuden eteen. Seison uuden polun edessä, tunnustelen sitä, mihin se on minua viemässä? Mitä se tuo tullessaan? Mitä tulen matkallani kohtaamaan? Tunnen olevani innostunut, vaikka huomaam myös kuinka uusi pelottaa.

Pelko nousee tietämättömyydestä, sekä siitä ymmärryksestä, että astuakseni uuteen, on minun myös luovuttava vanhasta. Voidakseni avoimena ottaa vastaan sen muutoksen, joka seisoo edessäni on minun ensin luovuttava kaikesta, joka on jo ollut. Kuorittava ajatukseni ja oletukseni elämästä iholtani, pudotettava ne kukat, jotka ovat jo kukkineet. Minun on tehtävä tilaa uudelle, luoda pohja, jossa uusi voi kukoistaa ja kukkia.

Kun yksi ovi sulkeutuu, avautuu uusi ovi sen takaa. Muutos vaatii aina luopumista, jos pidämme kiinni siitä mitä on ollut, on lastimme liian raskas kantaa uudella tiellämme. Meidän on uskallettava päästää irti vanhasta, jotta voisimme vastaanottaa uutta. Meidän on nähtävä luonnollinen kiertokulku, kaikella on oma aikanasa; se mikä aiemmin oli meille täydellistä, ei välttämättä enää aja meitä kohti omaa parastamme.

Edessä avautuvalla polulla kajastaa uusia unelmia, uusia asioita ja tehtäviä. Seison vielä menneessä, katsoen kaikkea mitä olen tähänastisessa elämässäni kokenut. Olen kiitollinen jokaisesta hetkestä, niistä opetuksista, iloista, suruista ja mahdollisuuksista, jotka olen saanut kokea. Ymmärrän silti, että nämä asiat ovat jo menneet, eikä niistä kiinnipitäminen vie minua eteenpäin. Hengitän syvään ja astun ensimmäisen askeleen uudella polullani. Tunnen sen kietovan minut valoisaan viittaan, kutittavan vatsaanpohjaa ja kysyvän; Mistä sinun on luovuttava voidaksesi ottaa seuraavan askeleen? Mitä sinun on muutettava, voidaksesi astua kokonaisuudessa uuteen?

Rakkaudella,
Ida

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: