Rakas peilikuvani

Hei sinä, rakas peilikuvani. Katsoin sinuun tänään jälleen monta kertaa. Näin sinussa heijastuksia itsestäni varhaisen aamun kuunloisteessa, kun kävelit minua vastaan, kun ajoit ohitseni. Istuin aamu-unisessa metrossa, ja tarkkailin sinua; miten istut, kuinka takkisi rypistyy penkkiä vasten ja kuinka elottomilta silmäsi näyttivät ihmisjoukon keskellä, puhelimeen kiinnitettyinä. Tarkkailin sinua, kuvittelin sinun olevan tuntematon ohikulkija, mutta näinkin itseni.

Rakas peilikuvani, tänään istuin ja kuuntelin sinua, katselin sinua, yritin oppia sinulta. Herätit minussa kateutta, ylpeyttä, ärsyyntymistä, turhautumista, surua, pelkoa, iloa, naurua ja kärsimättömyyttä. Ajattelin, että olet tyhmä, arvostelin takertelevaa kieltäsi ja koin, että estät oppimiseni. Istuin ja arvostelin sinua, vaikka todellisuudessa arvostelin ainoastaan itseäni. Sinä heijastit omia epävarmuuksiani ja tavoitteitani, sinussa minä näin, kuinka en salli virheitä ja kuinka pelkään hallinnan menettämistä. Seisoit edessäni ja sinussa, minä näin heijastuksia itsestäni.

Hetkellisesti tunnistin tämän, tunnistin ajatukseni, tekoni ja käyttäytymiseni. Tunnistin välttelyn; en halunnut kohdata omia tunteitani, joten katselin sinua ja purin sinuun kaiken sen, mitä tunsin sisälläni. Huomasin, kuinka levitin omaa pahaa oloani siihen pieneen huoneeseen, jossa istuimme.

Huomasin, mitä tein ja miten käytökseni vaikutti ympäristööni. Pelästyin itseäni ja, sitä miten käyttäydyin. Välttelyn sijaan pysähdyin tunnustelemaan itseäni ja omaa oloani, lempeästi ja hyväksyvästi annoin itseni olla, juuri siinä olotilassa, joka minulla sillä hetkellä oli. Päästin irti kaikista niistä odotuksista, jotka minulla oli itseäni ja muita kohtaan. Ja hetken, aivan pienen hetken, näin Sinut. Peilipinta hälveni läpinäkyväksi ja näin Sinut, kokonaisuudessasi, paljaana, kaikkien kerrostumien alta. Olet kaunis, olet elinvoimainen, olet kiltti ja rakkautta täynnä. Pienen hetken sain nauttia tästä upeasta ilmentymästä edessäni.

Pian peilipinta nousi takaisin eteeni. Näin jälleen sinut, rakkaan peilikuvani. Nyt näin sinut hieman armollisempana, olin sinulle kiltimpi, uskalsin olla sinulle avoin. Olin lempeämpi ja rakastavampi itseäni kohtaan.

Kohta jo unohdin tämän kaiken. Mieleni vei viekkaasti keskittymiseni jonnekin muualle, eikä aikaakaan, kunnes en edes muistanut mitä katselin, kehen reagoin ja miksi. Koin silti lyhyen hetken jotakin ainutlaatuista; mieleni astui alas valtaistuimeltaan ja näin maailman ja ihmiset ympärilläni juuri sellaisina kuin he olivat. Pienen hetken koin eläväni, todella eläväni ja aistivani jokaisella solullani.

Tämä oli ainutlaatuinen ja upea kokemus. Kokemus, josta opin, että jos uskallan nähdä itseni aidosti, tiedän olevani läsnä, vaikken peilikuvaani jatkuvasti katsoisikaan. Olen iloinen, että hälvenit edestäni ja sain nähdä mitä peilin toisella puolella on. Sillä, mieleni takaa paljastui aivan erilainen maailma, kuin mitä peilikuvani heijastaa. Sieltä paljastui rakkauden- ja valontäyteteinen maailma. Maailma, jossa minä haluan elää. Maailma, joka on ennen kaikkea aito, ilman heijastuksia tai mielen linssejä. Maailmassa, jossa voin todella nähdä ja kohdata ne upeat sielut, joiden kanssa elän jatkuvassa vuorovaikutuksessa.

Rakas peilikuvani, ehkä ensi kerralla, kun katson sinuun, muistan myös mitä sinun takanasi on ja voin nähdä lävitsesi.

Rakkaudella,
Ida

2 comments

  1. Hyvä teksti! Tunnistin ajattelevani itsekin samoin monissa kohdissa, ja jäin tästä pohtimaankin että miksi en olisi armollisempi omallekin peilikuvalleni. Se on kuitenkin mun oma kuvani, ja elämä on varmasti niin paljon helpompaa kun omaa kuvaa kohtelee niin kuin ystävää. Loistava aihe siis!<3

    Tykkää

    • Kiitos Elli! ❤ Kyllä, elämä on helpompaa kun kohtelee itseään kuin ystävää, ja helpommasta olosta onkin helpompi lähteä tekemään melkeinpä mitä vain 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s