Herään uudenlaiseen maailmaan

Jokin sisälläni nostaa päätään, se ujosti kurkistaa ja tutkii maailmaa, jossa se elää. Tämä jokin kumpuaa jostakin hyvin syvältä sisältäni, kuin se olisi pitkän ajan jälkeen päässyt vapaaksi siitä piilosta, jossa se on ollut loukussa. Hiljaa se tarkkailee, ottaa pieniä askeleita eteenpäin, tunnustellen kaikkea ympäristössään. Tunnustelee, onko tässä maailmassa turvallista olla, mikä tämä maailma on, voiko jättää sen pienen tutun tilan taakseen ja astua tähän uuteen ihmeelliseen todellisuuteen.

Tämä jokin on hyvin vahva, hyvin tietoinen, lempeä ja rakastava. Tämä jokin tuntee näkevän ihmisyyteni läpi ja näyttävän minulle palasia siitä todellisuudesta, jossa elän. Hän rauhallisesti, mutta päättäväisesti ei suostu näkemään mitään mielen luomia harhoja, ainoastaan totuuden, joka kumpuaa tästä hetkestä.

Yhtä varovaisesti ja ymmällään kuin hän tutkii uutta vapauttaan, minä tutkin häntä. Hieman iloiten, sillä hänessä tunnistan jotakin hyvin tuttua ja turvallista. Katselen häntä, katselen maailmaa hänen kauttaan, tunnustelen häntä ja annan hänen tunnustella maailmaa minun kauttani.

Hiljalleen ymmärrän, että tämä uusi loistava voima olen minä, minä itse, ilman naamioita ja kerrostumia. Minä itse, joka haluaa, että hän viimein pääsee näyttäytymään maailmalle sellaisena kuin on. Huomaan kuinka antaessani itselleni tilaa, minusta putoaa paljon pois; huolehtimisen sijaan tunnen luottamuksen, esteiden sijaan näen mahdollisuuksia, ja peilikuvani sijaan näen aidosti toisen henkilön vierelläni.

Mieleni on ymmällään, se yrittää vahvasti muistuttaa olemassaolostaan, kaikista niistä säännöistä ja periaatteista, jotka se on luonut. Mieleni huutaa täyttä kurkkua, jotta huomaisin sen, se muistuttaa kaikesta pelottavasta, kaikesta miltä täytyisi suojautua. Ymmärrän kuitenkin, että mieleni haluaa minun palaavan takaisin vanhaan; se haluaa pystyttää suojamuurit ja vetää paksut verhot silmieni eteen, jotta voisin taas elää siinä mielen kierteessä, joka on hyvin tuttu.

Tällä kertaa en kuitenkaan aio astua taaksepäin. Luottamus, jonka koen itsessäni, on niin vahva, että mielen pelottelut eivät vaikuta minuun. Nautin tästä uudesta, hieman häkeltyneestä olosta – kuin olisin puhdistunut, pessyt kaikki turhat kerrostumat pois itsestäni. Oloni on vapaa ja kevyt, luottavainen ja vahva, maailma on täynnä ihmeitä ja mahdollisuuksia. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan, koen olevani todella itseni, todellinen itseni, ja tämä on hyvin vapauttava tunne.

Kun antaa itselleen tilaa olla juuri sitä, mitä on, maailma näyttäytyy aivan uudessa valossa. Arjen haasteet kutistuvat, huolet kevenevät ja yhtäkkiä näkee hyvin selkeästi maailman ja ihmiset ympärillään. Kun on aitona itsenään tässä maailmassa, antaa myös muille tilaa näyttäytyä omana itsenään. Aitoudesta kumpuaa hyvin vahva hyväksyntä ja rakkaus, ja nämä sallivat maailman näyttäytyä omana itsenään, täysin ilman odotuksia ja ennakkoluuloja. Mitä enemmän voimme elää omaa itseämme, sitä vahvemmin pystymme luomaan hyvää ympärillemme. Se rakkaus, jonka koemme itsessämme, heijastuu myös ulkopuolelle ja lisää rakkautta maailmaan.

Mieli on vahva elin, joka tekee kaikkensa, jotta kapuaisimme takaisin muuriemme taakse. Mutta, ehkä muistamalla kuinka rakkaudentäyteinen minä itse ja maailma odottaa muurien toisella puolella, on helpompi irtautua askel kerrallaan mielestään ja antaa todelliselle itselleen enemmän tilaa.

Ainoastaan aktiivisesti seuraamalla itseämme ja toimintatapojamme voimme huomata, miten elämme ja toimimme, mitä viestimme maailmaan ja mitä tunteita nostatamme muissa, ja mitä muut nostattavat meissä. Ainoastaan huomaamalla ja ymmärtämällä, voimme lähteä muuttumaan, purkamaan mielen rakenteita, jotka pitävät meidät kiinni hyvin rajoittuneessa maailmassa. Jotta, voisimme todella elää omana, puhtaana, kauniina, itsenämme tässä maailmassa on meidän suunnattava katseemme rajojen yli ja työskenneltävä itsemme kanssa. Antaessamme itsellemme luvan olla aitoja, näyttäytyy myös ympäröivä maailma aitona ja omana itsenään.

Rakkaudella,
Ida

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: