Kehoni on kotini

Kehoni on kotini, oma alukseni, jossa matkaan tässä maailmassa. Kehoni elää aina tässä hetkessä, se on juurtunut tähän hetkeen; se ei liitele tulevassa tai vaivu menneisyyteen. Kehoni on elävä olento, joka on läsnä jokainen hetki, niinäkin hetkinä joina minä en ole läsnä kehossani.

Toisinaan leijailen niin korkeuksissa, että unohdan olevani kokonaisuus, unohdan, että olen eläin, osa luontoa ja suurta kiertokulkua. Olen niin tottunut kulkemaan tässä aluksessa, kapselissa, joka koostuu miljoonista soluista, että otan kehoni itsestäänselvyytenä. Keho on kuitenkin suuri osa minua, maaginen koneisto, joka jokaisella toiminnollaan pitää minut fyysisesti kiinni tässä maailmassa. Kehoni on kotini, oma paikkansa, joka on aina läsnä.

Tutustumalla kehooni, tutustun itseeni. Kuuntelemalla kehoani, kuuntelen itseäni. Pitämällä huolta kehostani, pidän huolta itsestäni. Kehoni ansaitsee paljon enemmän huomiota ja kiitosta kuin mitä sille päivittäin annan. Olemalla läsnä kehossa, olemme läsnä tässä hetkessä. Kehomme juurruttaa meitä, maadoittaa meidät ja muistuttaa jokainen hetki siitä, että olemme elollisia olentoja. Kehomme muistuttavat meitä siitä, että olemme eläimiä ja paljon siitä, miten toimimme ja reagoimme asioihin, kumpuaa tästä eläimellisestä puolesta itseämme.

Kehomme on valtavan viisas koneisto, joka jatkuvasti huolehtii meistä ja työskentelee sen eteen, että olisimme elossa. Kehomme on kytköksemme tähän maailmaan, osa kokonaisuutta, joka tekee meistä itsemme.

Mitä enemmän osaamme kuunnella ja kunnioittaa kehoamme, todella ymmärtää sen viestejä, sitä enemmän olemme läsnä itsessämme ja vahvemmassa tasapainossa. Emme voi saavuttaa tasapainoa, jos unohdamme osan itsestämme. Emme voi elää kokonaisina, jos hyljeksimme osaa itsessämme. Ainoastaan todella olemalla kaikkea mitä olemme, voimme löytää tasapainon. Tasapainon, jossa me kehollisina olentoina olemme saumattomassa yhteydessä sydämeemme ja mieleemme. Kehostamme kantautuu suuri viisauden ääni, jota on tärkeä kuunnella ja kunnioittaa.

Rakkaudella,
Ida

Yksi vastaus artikkeliin “Kehoni on kotini”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: