Muutoksessa

Muutos odottaa minua kulman takana. Seison suoralla tiellä katsellen kohti tulevaa, yrittäen hahmottaa mitä siellä näen. Tunnustelen tuttua maata jalkojeni alla, maata, joka on tukenut ja auttanut minua. Pitänyt minut pystyssä ja tehden kulustani helppoa. Hetki sitten olisin innostuneena juossut kohti uutta, nauttien kaikesta siitä mitä se tuo tullessaan. Tuolloin muutos oli vain ajatus, mahdollisuus. Nyt se on todellisuutta ja huomaan pelkääväni seuraavan askeleen ottamista.

Katselen kohti tulevaa, enkä voi nähdä sitä selkeästi. Sen peitteenä lepää sankka sumu, jonka peitosta hahmotan ainoastaan ääriviivoja. Sumu tummenee mitä epävarmemmaksi tulen ja heijastaa mieleni luomia kuvia, kauhukuvia, kaikesta mikä voisi mennä vikaan. Alan epäilemään itseäni ja koko päätöstäni muuttaa elämääni niin radikaalisti.

Otan askeleen taaksepäin ja istahdan alas. Maa allani ja luonto ympärilläni rauhoittaa minua, tuo minut takaisin tähän hetkeen. Suljen silmäni ja hengitän, hengitän syvään, kunnes olen kokonaan läsnä kehossani. Rauhoitun, oloni helpottuu ja vaikka olen tietoinen tulevasta muutoksesta, ymmärrän, että vielä olen tässä. Elän tässä hetkessä, en tulevaisuudessa ja sen miljoonissa mahdollisuuksissa.

Päästäessäni irti ajatuksesta, että pian kaikki muuttuu ja on eri lailla, olen vahvemmin läsnä tässä hetkessä. Tässä ja nyt tunnen olevani vakaalla pohjalla, tukevalla maalla, tunnen luottamusta elämää kohtaan, vaikken voikaan ennakoida edes seuraavaa hetkeä.

Luottamuksessa, tässä hetkessä, voin uteliaana katsoa kohti tulevaa, ihmetellä sitä ja antaa sille tilaa muotoutua juuri sellaiseksi joksi sen on tarkoitus tulla. Tässä hetkessä voin päästää irti peloistani ja elää kokonaisena jokaisen hetken; osa minusta ei jatkuvasti pyri selvittämään mitä sumun takaa löytyy.

Hengitykseni virtaa helpommin ja minun on kevyempi olla. Otan itselleni tilaa tässä ja nyt, annan tulevan olla, ja keskityn siihen mitä ympärilläni on nyt. Yhtäkkiä onkin helpompi astua eteenpäin, maa jalkojeni alla on jälleen turvallinen kulkea.

Rakkaudella,
Ida

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s