Tuntematon tuleva

Kaikki ympärilläni on uutta, kaikkialla ympärilläni on lukemattomia mahdollisuuksia. Minulla ei ole minkäänlaista kuvaa siitä, miten asioiden pitäisi olla, minulla ei ole mitään mihin verrata. Minulla ei ole mitään, mikä kertoisi kuinka toimia. Kaikki on uutta, olen uudella maaperällä, polulla, jota en koskaan ennen ole kulkenut ja jonka suunnasta minulla ei ole tietoakaan.

Tarkkailen kaikkea lapsen lailla, ihmettelen kaikkea näkemääni ja kokemaani. En osaa kunnolla huolehtia tai suunnitella tulevaa, seuraava hetkeä, päivää tai viikkoa, sillä en mitenkään osaa ennakoida mitä tuleva pitää sisällään. Kuljen vieraita katuja ja astun vieraisiin rakennuksiin, olen innoissani tästä seikkailusta, joksi arkeni on muuttunut.

Innostunut ja hieman peloissani. Epätietoisuus on valtavan suuri ja luo turvattomuuden tunteen, kuin ei olisi mitään mistä pitää kiinni. Vatsaa nipistää ja aistini ovat jatkuvasti valppaina ja valmiina mihin tahansa. Koska en tiedä tulevasta, en voi muuta kuin olla tässä. Läsnä tässä hetkessä ja elää hetken kerrallaan. Sillä tämä hetki tuo varmuutta ja turvaa, tässä hetkessä läsnä oleminen tuo luottamuksen myös seuraavaa hetkeä kohtaan.

Suunnittelemattomuus avaa mahdollisuuden vapaaseen luovuuteen. En kulje mieleni luomien sääntöjen mukaan, vaan kuljen omaa itseäni kuunnellen. Minulla on suunnaton vapaus elää jokainen hetki sellaisenaan, kaikkien aistieni avulla nauttia kaikesta mitä elämä tuo eteeni. Kaikki ympärilläni on uutta, kaikki kokemani on uutta, jokainen hetki on uusi.

Jokainen hetki on uusi, vaikken olisi suuren muutoksen pyörteissä. Kaiken tämän uutuuden keskellä toivon eläväni yhtä läsnäolevasti ja avoimesti kun uusista kaduista tulee tuttuja, eikä kulman takaa löytyvä ole enää yllätys. Toivon, että voin jatkossakin tarttua elämään lapsenomaisella uteliaisuudella, jatkuvasti yllättyä ja ihastella, ihmetellä ja kummastella. Sillä jokainen hetki on uusi, ainutlaatuinen. Pelkästään tässä on paljon ihastelemisen aihetta, kunhan päästää irti kaavoihin kangistuneista mielestään ja antaa elämän soljua vapaasti ilman ennakko-odotuksia ja olettamuksia.

Kenties voimme oppia näkemään maailman kokonaisvaltaisemmin, eheämmin ja uskallamme katsoa sitä uusin silmin, jos uskallamme astua tuntemattomaan ja elää tietämättömyydessä, sillä tietämättömyydessä elää suuri viisaus – hetkessä elämisen ilo ja lahja.

Rakkaudella,
Ida

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s