On lahja näyttäytyä omana itsenään

Olen uusien ihmisten ympäröimänä ja huomaan, kuinka vaikea minun on olla oma puhdas itseni heidän kanssaan. Kuin huomaamatta asetan kasvoilleni naamioita, joiden kuvittelen imartelevan itseäni ja ollessani yksin riisun hengästyneenä nämä kiristävät kasvot pois. On raskasta esittää olevansa jotakin muuta kuin oikeasti on. On pelottavaa huomata kuinka helposti palaa takaisin vanhoihin malleihin.

Pyrin silti jokainen hetki olemaan aito oma itseni. Välillä se pelottaa, muiden torjunta on helpompi hyväksyä, jos tietää sen kohdistuvan rooliin, ei itseensä. Oman voiman peitteleminen toimii eräänlaisena suojamekanismina, kunnes tuntee toisen tarpeeksi hyvin voidakseen laskea suojaukset alas. Piilotamme itsemme, kunnes tunnemme olomme turvallisiksi. Piilotammeko itsemme koska emme täydesti pysty hyväksymään ja rakastamaan itseämme sellaisina kuin olemme?

Pohdin tätä ja huomaan, kuinka aina ensisijaisesti toivon muiden olevan aitoja. On tuskastuttavaa katsoa naamioita, kun näkee niiden alle. Odotan helposti jotakin muilta, vaikken itse aina pysty samaan, pysty seisomaan alastomana ja avoimena muiden edessä. Pyrin jokainen hetki olemaan oma puhdas itseni, tässä hetkessä se vaatii hidastamista. Pysähtymistä jokaisen teon ja sanan kohdalle kysymään, onko tämä minua vai pyrinkö miellyttämään ympäristöä? Vain hidastamalla pääsen pois siitä automaattisesta toimintatavasta, jonka olen itselleni omaksunut. Ainoastaan pysähtymällä kuuntelemaan itseäni, voin olla oma itseni.

Kaikkien äänien, hälyjen, tuntemuksien ja olotilojen keskellä on välillä hankala kuulla itseään. Tällöin menee helposti mukaan ympäristön tahtiin ja tanssii sen rytmin mukaan, laiminlyöden itseään ja omia tarpeitaan koska kaikkien häiriötekijöiden keskellä kadottaa oman rauhan, keskityksen ja läsnäolon omassa itsessään.

Minun on hyvä olla omassa itsessäni, nautin siitä olosta, mikä minulla on saadessani olla juuri sellainen kuin olen. Iloitsen siitä millainen olen, rakastan ja arvostan itseäni. Oman voimani löytäminen ja kasvaminen on tuonut elämääni tasapainoa, rauhaa, iloa, luottamusta ja paljon rakkautta. Miksen haluaisi jakaa tätä muille, miksen haluaisi näyttää tätä muille?

Sillä onko maailmassa mitään kauniimpaa kuin aidon henkilön kohtaaminen? On lahja sekä itselle että muille näyttäytyä omana puhtaana itsenään. Kaikki muu on harhaa.

Rakkaudella,
Ida

4 vastausta artikkeliin “On lahja näyttäytyä omana itsenään”

 1. On helppo olla oma itsensä , aito minä, silloin kun on se aika elämässä kun kaikki sujuu ja mieli on aurinkoinen. Itsensö peittely ja naamion esiin kaivaminen tulee eteen kun olen heikko, haavoittuva. Kun elämä sattuu eikä ole voimia nostaa itseään montusta. Silloin kun eniten olisi syytä näyttää rehellisesti kasvonsa ja pyytää apua, tukea. Silloin asettuu paksuin naamio kasvoille, ettei kukaan näkisi kuinka heikko olen, ettei kukaan arvostelisi.Itse olen kuitenkin suurin arvostelija, suurin tuomitsija itseni suhteen. Tästä pois olen jo pitkään harjoitellut. Olemaan myös heikkona ja haavoittuvaisena oma itseni. Joskus osaan, joskus kova kuori on suojana, ja sen alla on tuskallista olla..

  Tykkää

  1. Kiitos Juhani avoimesta kommentista! Tunnistan tuon saman hyvin itsessäni, heti kun on vaikeaa yrittää peitellä sitä milloin milläkin, jotta kokisi itsensä sellaisena kuin kuvittelee olevansa hyvä. Tästä pois pääseminen vaatii jatkuvaa harjoittelua, ainakin minun kohdallani, ainaista kysymistä; miksi reagoin näin, mitä tämän tunteen alla kytee? Kiireen ja pahan olon keskellä näihin kysymyksiin havahtuu helposti ’myöhässä’. Mutta, oppia ikä kaikki, ehkä jonain päivänä oppii vain olemaan, tilanteesta riippumatta. ❤

   Tykkää

 2. Kirjoitat niin asiaa! Usein ihmettelen, miksi aniharva uskaltautuu olemaan oma aito itsensä. Onko se vaan helpompaa mennä massan mukana? Omana itsenään kokee elämästä paljon enemmän – eikä tarvitse jännittää, miten tulisi eri tilanteissa olla.

  Tykkää

  1. Kiitos! 🙂 Niin totta! Tosin välillä mietin kuinka moni todella tuntee itsensä, aivan kuin meidät kasvatettaisiin kulkemaan massan mukana.. Mutta aivan kuten sanot, mitä enemmän on oma itsensä, sen helpompi on kohdata maailma ja paljon, paljon rikkaampaa ❤

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: