Ajatuksia odotuksesta

Pääni kuhisee ajatuksia, ideoita, unelmia. Kehoni tuntuu levottomalta, kuin se olisi ja menossa, vaikka vielä olen tässä. Hengitän, yritän saada ilman virtaamaan vapaasti selkärankaani pitkin. Selkärankaani, jota pitkin tuntuu viilettävän kylmiä noroja, jotka jäykistävät koko olemukseni. Jälleen on uusi aika edessä, enkä tiedä kuinka astella eteenpäin, kuinka elää muutosta avoimin mielin. Ilman pelkoa.

Mielessäni kummittelevat jo valmiiksi ’mitä jos’ lausahduksia. Tutkailen niitä ja yritän ymmärtää omaa reaktiotani. Ymmärtää, miksi ulkokuori kuohuaa, vaikka sisälläni lepää mahdoton varmuus. Tottumuksestako jarruttelen tulevaa, vai miksi en osaa nojautua elämään?

Katson kelloa, tiedän ettei minulla ole kiire mihinkään, mutta haluaisin jo liikkua. Tuntea maan jalkojeni alla, tuulen hiuksissani, pilvien peittämän taivaan ihollani. Haluaisin jo mennä, en odottaa, istua hiljaisuudessa ja kohdata niitä kauhukuvia, joita mieleni nostaa esiin. Haluaisin jo mennä ja samalla palata menneeseen. Haluaisin jo elää tulevaa. Haluaisin, niin paljon.

Käännyn tähän huoneeseen, hetkeen, tilaan. Kuuntelen lintujen laulua ja haavanlehtien havinaa. Ilma tuoksuu sateelta, maa avautuu odottaen pisaroille, jotka pysyvät vielä vankasti kiinni harmaissa pilvissä. Kuin koko maailma odottaisi kanssani. Pidättelisi kyyneleitä, raivoavaa myrskyä, lempeää aurinkoa ja jälleen kauniita päiviä.

Epävarmana katson itseäni peilistä, ihmettelen elämääni. Eilen minulta kysyttiin missä näen itseni kuuden vuoden kuluttua. Näen unelmani, mutten aikaa. Näen elämäni, mutten mistä löydän itseni huomenna.

Astun tuuleen ja annan sen viedä, puhdistaa, raivota ja rauhoittaa. Astun tuuleen puhdistettavaksi ja odotan. Odotan murrosta, joka maailmaani odottaa. Ihmetellen. Epäröiden. Levottomana. Rauhallisena. Luottavaisena. Rakastavana. Ihmisenä.

Rakkaudella,
Ida

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s