Kymmenen päivää

Kymmenen päivää ja elämäni muuttui täysin. Pitkä kesä, seikkailut, tutkimusmatkat ja yhdessäolo tuntui valuvan kuin vesi käsistä ja todellisuus pakotti asettamaan elämän tärkeysjärjestykseen, päästämään irti ja jaksamaan. Kymmenen päivää sitten lähdin iloisin mielin seikkailulle ystäväni kanssa, kymmenen päivää täynnä hauskaa, suunnitelmia, unelmia. Kymmenen päivää myöhemmin palasin kotiin väsyneenä, pelästyneenä ja ihmetellen mitä tämä kesä tulee loppujen lopuksi pitämään sisällään. Kymmenen päivää myöhemmin pääni risteilee kysymyksiä; mistä pitää päästää irti, kun kaikkeen ei pysty? Kenen puoleen kääntyä, kun energia loppuu? Miksi minun tarvitsee osoittaa maailmalle, että pärjään, vaikka haluaisin vain hautautua sänkyyn nukkumaan?

Katselen itseäni pölyisestä peilistä, joka vielä nojaa seinään, vaikka kaikki muut huonekalut pienessä huoneessa ovat pakattu ahtaaseen tilaan. Huomenna koko omaisuuteni ja minä saan uuden kodin, olen tuskin ehtinyt miettimään asiaa. Katselen sotkuista tukkaani, auringon ruskettamaa ihoani ja pölyistä paitaani. Tuijotan tiukasti sinertäviin silmiini, kunnes näen jokaisen särön ja värimuunnelman iiriksessä. Tutkailen kultaista rengasta, joka kiertää pupilliani. Yritän nähdä itseeni, näenkin vain väsyneet silmät, jotka loistavat laskevan auringon paisteessa.

Tunnustelen itseäni, painetta rintakehässä, koskevaa vatsaa, särkeviä jalkoja. Ylitsepääsemätöntä väsymystä ja laukkaavaa mieltä, joka ei anna levolle tilaa, joka kummittelee jokainen hetki. Jossain minussa elää vielä rauha ja rakkaus, yritän kurottaa niihin, koskettaa sitä lempeää turvaa, joka minussa asuu. Tunnen sydämeni pullistuvan ja nenääni kipristävän, kun löydän tämän rakkauden. Kyynelet valuvat valtoimenaan poskiani pitkin alas ja yritän keskittyä hengittämiseen. Halaan itseäni ja annan kaiken tulla ulos, valua ulos, huuhtoutua minusta pois.

On tuskastuttavaa nähdä itselle tärkeä ihminen sairaana, heikkona, ei sinä vahvana superihmisenä, jona hänet on tottunut näkemään. On raadollista nähdä tuen kaipuu ympärillä ja huomata, että itsekin niin kovasti kaipaisi tätä tukea. On vaikea hahmottaa, että jälleen on muuton aika, uuden aika, totuttelemisen aika. On sydäntä raastavaa sanoa hyvästit ihmiselle, jonka niin mielellään valitsisi vierelleen jokainen päivä. Kaikista vaikeinta tuntuu kuitenkin olevan jakaminen, avun pyytäminen ja kaiken avun ja rakkauden vastaanottaminen.

Ihmettelen itseäni, miksen salli tunteideni ja olotilojeni näkyä? Miksi kamppailen niin kovasti vastaan, vaikka auttava käsi olisi aivan vierelläni. Huomaan kuinka koko kehoni menee lukkoon, enkä oikein tiedä miten olisin. Kävelen, raikas ilma helpottaa olotilaani, aavat näkymät antavat minulle tarpeeksi tilaa. Tuuli kutittelee sormenpäitäni ja toivon, että voisin olla tässä ikuisesti – liikkeessä ja läsnä.

Tarkkailen itseäni ja käytöstäni, omaa kiukutteluani itselleni ja yritän ymmärtää. Yritän ymmärtää tuota pientä lasta sisälläni, joka ei uskalla tarttua auttaviin käsiin. Annan tuon lapsen mellastaa ja ilmaista itseään, annan hänelle kaiken mitä hän tässä hetkessä tarvitsee. Anna hänelle tilaa ja aikaa, juuri niin paljon kuin hän tarvitsee. Olen läsnä pienelle lapselle itsessäni. Ja hiljalleen tuska alkaa hellittämään, samat tunteet ovat vielä minussa, mutta minä en toimi pelosta käsin, vaan rakkaudesta käsin. Minä toimin ymmärryksen ja hyväksynnän kautta. Armollisesti, tukien ja auttaen itseäni jokaisessa hetkessä.

Toisinaan maailma tuo eteemme tilanteita, joina epävarmuus ja epätietoisuus langettaa suuren varjonsa yllemme, emmekä voi muuta kuin elää päivän kerrallaan. Elää tukien ja rakastaen itseämme, luottaen siihen, että maailmankaikkeus kannattelee.

Rakkaudella,
Ida

 

 

One comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s