Syksy – uuden ja uusiutumisen aika

Syksy tuntuu ilmassa, vaikka säät hellivät meitä vielä lämmöllään. Ihmisten olo on muuttunut, koko kaupungin tunnelma on muuttunut lempeästä kesästä suorittavaan syksyyn. Koulut ovat avanneet ovensa, työt ovat alkaneet ja yhtäkkiä koko maailma tuntuu kulkevan samassa rytmissä. Katselen tätä muutosta ympärilläni ja ihmettelen kaikkea näkemääni. Kuin valmistautuisimme kollektiivisesti pimeään ja kylmään, jotka häämöttävät jossakin kaukaisuudessa.

Kävelen tyhjää rantaa ja mietin syksyä aaltojen pehmeästi osuen rantaan. Syksy on aina ollut minulle uuden ja uusiutumisen aikaa. Niin se on nytkin; uusi koti, uudet kurssit, paljon vanhaa, joka poistuu. Paljon tilaa uudelle. Tunnen myös pientä haikeutta tätä syksyä kohtaan, tänään alkaa viimeinen vuosi opintojani.

Tuntuu kummalliselta ajatella, että joulu on ovellamme jo neljän kuukauden kuluttua. Neljä kuukautta ja siirrymme uuteen vuoteen, uuteen aikaan. Hieman malttamattomana odotan näiden neljän kuukauden olevan ohitse. Samalla tiedän tarvitsevani tätä aikaa kasvaakseni, kehittyäkseni, levätäkseni ja luodakseni.

Tunnen syksyn jo sisälläni pyytäen minua vahvemmin keskittymään itseeni, olemaan rohkea uuden edessä ja nauttimaan näistä neljästä kuukaudesta ennen jälleen suurempaa muutosta.

Tältä syksyltä toivon rutkasti lempeyttä ja rakkautta, varsinkin itseäni kohtaan. Toivon kasvua ja kehitystä, uusia ideoita, luomista ja inspiraatiota. Toivon kohtaamisia, tärkeitä ja rakkaudellisia sellaisia. Toivon rinnalleni ihmisiä, joiden kanssa seikkailla, ihailla ja ihmetellä maailmaa. Toivon rauhaa, aikaa hiljentymiselle ja itselle. Toivon joustavuutta ja luottamusta. Toivon kaikkea kaunista ja hyvää.

Uteliaana astun syksyyn. Kuljen jälleen uutta reittiä ja nautin jokaisesta askeleesta. Hengitän raikasta ilmaa ja tiedän, että nyt on tärkeä olla tässä. Aika kulkee omaan tahtiinsa, enkä minä voi muuta kuin olla läsnä. Olla läsnä, avoimin mielin, luottaen ja uskoen siihen, että tämäkin syksy tuo minulle kaiken minkä tarvitsen. Tämäkin uusi alku vie minut jälleen lähemmäs omaa tarkoitustani, unelmaelämääni.

Rakkaudella,
Ida

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s