Anna itsellesi lupa nauttia kehostasi

”Ole yhteydessä itseesi kokonaisuutena, älä osina. Hyväksy itsesi kokonaisuutena, älä ainoastaan joitain puolia itsestäsi. Voidaksesi hyvin on sinun oltava tasapainossa, voidaksesi kohdata ja selvittää ne haasteet, jotka ihmiselämä sinulle asettaa, on sinun oltava kokonainen. Anna jalkojesi upota maahan, tunne kuinka maadoitut, kuinka maan energia virtaa sinussa, yhdistyy sinuun, voimaannuttaa sinua. Anna tuulen pyyhkiä ylitsesi, tunne sen virta jokaisella solullasi, varpaillasi, sormenpäilläsi. Anna tuulen kietoa sinut yhteen, anna tuulen puhdistaa ja eheyttää sinua.  

Ollessasi kokonaisuus olet kuin valtava puu, joka kohoaa kohti korkeuksia. Olet suunnattoman suuri ja vaikuttava, vanha ja viisas, kaunis ja lempeä. Sinussa virtaa loputon maaenergia ja oksillasi olet yhteydessä ilmaan ja tuleen. Juurillasi veteen ja maahan. Olet valloittavan elävä olento, joka vetää muuta elävää puoleensa. Linnut luovat pesiänsä oksillesi, oravat hyppivät ja kiipeilevät sinussa, perhoset lepattavat rauhallisesti ympärilläsi. Mahtava elinvoimasi sekä luo että tuo elinvoimaa.

 Antaudu tälle, antaudu kaikille voimille, jotka lävitsesi virtaavat. Löydä keskuksesi, eheytä itsesi ja nouse ylös kokonaisuutena – yhtenä, puolikkaan sijaan. Sinussa on kaikki voima ja energia, jota tarvitset. Olethan yhteydessä kaikkiin maapallomme elementteihin. Sukella näihin ja omaan itseesi, huomaa kuinka vahvat juuret sinulla on ja kuinka laajalle kasvat. Energiasi on suunnaton, voimasi loputon. Hyväksy nämä, hyväksy itsesi, rakasta itseäsi ja antaudu elämälle.”

Tein kirjoituksen yhdelle kauniille sielulle ja teksti on kulkenut mukanani siitä saakka. Varsinkin nyt, tässä hetkessä se tuntuu olevan hyvin ajankohtainen. Muistutus siitä, että olemme kokonaisuus ja kamppailun sijaan meidän tulisi iloita siitä kokonaisuudesta, joka olemme. Iloita kehostamme. Iloita liikkeestä. Iloita sielun ja kehon yhdistymisestä, näiden energioiden kohtaamisesta, tasapainosta ja suunnattomasta voimasta.

Moni meistä kohtaa kehomme kuin jonkin ulkopuolisen olennon. Sen sijaan, että rakastaisimme ja sallisimme kehomme sellaisenaan, löydämme itsemme helposti soimaamassa kehoamme, toivomassa, että se olisi erilainen.

Mitä jos kohtaisimme kehomme rakkaudella? Katselisimme sitä rakastavin ja lempein silmin. Koskisimme kehoamme, omaa itseämme, pehmeästi paijaillen, tutkien ja tunnustellen. Sulkisimme silmämme ja tunnustelisimme miltä kehomme tuntuu maaten, istuen, seisten. Miltä jalkapohjamme, varpaamme, ihomme, vatsamme, nenänpäämme tuntuu. Miltä kävely tuntuu kehossa, liike, tanssi.

Kehomme on iso ja tärkeä osa meitä. Sen sijaan, että kohtaisimme sen arvosteluilla, vaatimuksilla ja inholla voisimme kohdata sen ilolla ja rakkaudella. Voisimme jokainen päivä löytää iloja kehostamme, liikkeestä, siitä voimasta, joka kehossamme lepää. Suorittamisen ja pakonomaisen urheilun sijaan voisimme pysähtyä ottamaan aikaa kehollemme, huolehtia siitä, rakastaa kehoamme liikkeen ja ravinnon kautta pakahduksiin.

Olemme kokonaisuus ja kehomme on valtavan suuri ja viisas työkalu, joka häpeilemättä heijastaa sisäistä maailmaamme. Kääntymällä kehomme puoleen voimme purkaa niitä asioita, joita olemme säilöneet sisäämme, kohdata pelkojamme ja huoltaa sieluamme.

Anna siis itsellesi lupa nauttia kehostasi, sillä kehosi on mielettömän täydellinen. Anna kehosi liikkua, tunne elämänrytmi ihollasi, suonissasi, sinussa ja salli itsesi liikkua sen tahtiin. Tanssien, rakastaen, hyväksyen. Tasapainossa. Muistaen, kiittäen ja arvostaen omaa kokonaisuuttasi.

Kehossasi olet läsnä tässä maailmassa. Iloitse siis tästä osasta sinua, joka tuntee niin valtavan paljon, joka liikkuu, pitää sinut liikkeessä. Hengittää, huolehtii sinusta, pitää sinut hengissä.

Huolehdi itsestäsi ilolla ja rakkaudella. Rakasta itseäsi, kaikkea sinussa, itseäsi päästä varpaisiin. Kokonaisuuttasi ja löydä tasapaino. Ainoastaan tasapainon kautta löydät voiman, joka virtaa sinussa ja pystyt täydesti ottamaan oman voimasi käyttöön.

Rakkaudella,
Ida

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: