Tietämättömyyden lahja

Syksy muuttui hiljalleen talveksi, puut seisovat alastomina harmaata taivasta vasten ja ilma kutittelee kirpeänä ihoa vasten. Jouluvalot tuntuivat ilmestyvän yhdessä yössä valaisemaan kaupunkia, jonne pimeys laskeutuu päivä päivältä aikaisemmin. Paljon on tapahtunut ja samalla elämä tuntuu kulkevan tasapainoisesti omaa rataansa, viilettävän ohitse, pyytäen astumaan mukaan sen virtaan. Suunnittelematta, miettimättä, luottaen sen kulkuun.

Toisinaan haluaisi niin kovasti tietää mitä tuleva pitää sisällään, mikä tarkoitus kaikella tässä hetkessä on. Toisinaan istuu ja kyseenalaistaa kaikkea, haluaa irrottautua hetkestä ja nähdä kokonaisuuden, jatkumon. Jonkin merkin siitä, että kaikella todella on tarkoituksensa. Vastauksia etsiessä usein kadottaa itsensä, tämän hetken, elämän. Sitä kiinnittyy ajatuksiinsa ja antaa elämän liukua ohitse.

Aamumeditaationi jälkeen havahduin siihen, että on jo marraskuun loppupuoli. Havahduin elämään tässä ja jostakin sisältäni nousi varovainen innostus, uteliaisuus. Uteliaisuus elämää kohtaan, sen mutkia ja mäkiä, jatkuvaa virtaa kohtaan. Tarve tietää tulevasta tuntui haihtuneen kuin savuna ilmaan ja suunnitelmien sijaan katselin vapautta silmiin.

Tietämättömyydessä elää suuri vapaus. Kun mikään ei ole varmaa, kaikki on mahdollista. Ihastellen katselin tätä ajatusta ja niitä mahdottoman monia reittejä, joita voin kulkea. Sydämeni tuntui kevenevän ja energiani jälleen virtaavan vapaammin. Olin huomaamattani päästänyt irti pakotuksesta ja nyt näin kirkkaasti, kuinka salliminen luo mahdollisuuksia toisen perään. Kuinka vapaus ruokkii vapautta. Kuinka vahvasti elämä virtaa, jos ei seiso virran tukkeena.

Toisinaan, haluaisi niin kovasti tietää, mitä tuleva tuo mukanaan, että unohtaa kuinka suuri lahja tietämättömyys on. Kuinka epävarmuus ja tietämättömyys tulevasta sallii elämän rönsyillä ja istuttaa siemeniä mitä ihmeellisimpiin paikkoihin.

Toisinaan on parempi sallia tulevan epävarmuus ja suunnata kaikki energia tähän hetkeen. Mitä sinä haluat tässä hetkessä tehdä, mille sinun sydämesi sykkii ja mikä saa sinun sielusi tanssimaan ilosta juuri nyt? Tartu tuohon kiinni ja katso kuinka sinä avaudut, sydämesi avautuu, elämälle, seikkailulle, tuhansille mahdollisuuksille. Katso kuinka voit elää jokainen hetki seuraten sydämesi paloa ja sielusi toiveita.

Minkälainen elämänpolku, unelmien helminauha syntyy, kun sinä jokainen hetki valitset toimia sydämestäsi käsin.

Rakkaudella,
Ida

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s