Haaste: aikapäiväkirja

Olemuksen uuden vuoden päivän meditaatio-kanavointi muistutti minua siitä, kuinka tärkeä on tietoisesti käyttää aikaansa. Viime viikkoina olen siis pysähtynyt kysymään itseltäni mihin aikani käytän ja kuinka tietoinen olen siitä, mihin päiväni kuluvat.

Aamuni alkavat usein kahvilla, kynällä ja paperilla. Istun ja kirjoitan aamun päällimmäisiä tuntemuksia noin 20 minuuttia. Kirjoittamisesta siirryn herättelemään kehoani, venyttelen noin puoli tuntia. Tämän jälkeen hiljennyn meditoimaan, juuri niin pitkäksi aikaa kun koen tarpeelliseksi. Näihin aamurutiineihin kulutan jokainen aamu noin puolitoista tuntia.

Ajan seuraaminen lopun päivää onkin osoittautunut odotettua vaikeammaksi. Koska minulla harvoin on mitään aikataulua, jota noudattaa (mistä olen tavattoman kiitollinen), en myöskään paljon seuraa kelloa. Tiedän, että havahdun yleensä puolenpäivän aikoihin syömään aamiaista. Ennen ja jälkeen aamiaisen usein kirjoitan, maalaan, päivitän verkkosivustoja, luon postauksia, kuvaan, käyn kaupassa, siivoan, pyykkään…mitä ikinä päivä tuo mukanaan.

’Lounas’ on seuraava pysäyttävä tekijä päivässäni. Kolmen ja neljän välillä pysähdyn yleensä syömään, jonka jälkeen monesti irtaudun kaikesta luomisesta. Iltapäivät ja illat kuluvat melkein huomaamatta somen, kävelyjen, salin, joogan, ystävien, kirjojen ja Netflixin seurassa.

Illan pimetessä on iltapalan ja rauhoittumisen aika. Päiväni rytmittyvät siis paljolti ruokailun mukaan. Muutoin tunnen tekevän mitä kulloinkin tuntuu hyvältä, mikä on ihanaa. Samalla koen, että on paljon asioita, joita voisin tehdä lisää. Tiedostan, että moneen aktiviteettiin hukun tai katoan tunneiksi ja päivän päättyessä löydän itseni kysymästä mihin aika oikein on mennyt.

Jotta, olisin paremmin läsnä, tietoisemmin läsnä itsessäni, elämässäni, maailmassa olen haastanut itseni seuraamaan mitä päivän aikana oikein teen – mihin minä energiani kohdistan jokainen hetki. Huomenna aloitan siis päiväkirjan: viikon ajan tulen kirjaamaan ylös mitä päivän aikana teen, pyrin seuraamaan missä mieleni seikkailee ja minne energiani kohdistan päivän aikana.

Jotta, voisin elää tietoisemmin. Jotta, olisin paremmin läsnä. Jotta, voisin tietoisesti käyttää energiaani niihin asioihin, jotka koen tärkeiksi. Jotta, olisin aktiivisesti läsnä omassa elämässäni.

Mihin sinä käytät aikasi? Haasta sinäkin itsesi ja kirjoita aikapäiväkirjaa kanssani seuraavan viikon ajan!

Rakkaudella,
Ida

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: