Miten 30 päivää hyviä ajatuksia vaikutti elämääni?

Tehdään hyvää ajattelemalla hyvää haasteen kolmekymmentä päivää vierähtivät ohitse nopeammin kuin osasin odottaa. Kolmekymmentä päivää hyviä ajatuksia kohtaamilleni ihmisille, satunnaisille ohikulkijoille ja tuntemattomille kanssaeläjille. Rakkauslähetyksiä maailmalle, rakkailleni lähelle ja kauas. Aktiivista hyvän ajattelua, ajatusten kääntämistä negatiivisista positiivisiksi. Miten nämä hyvät ajatukset vaikuttivat minuun ja elämääni, mitä muutoksia näin maailmassa ympärilläni?

Minusta tuntuu, että olen näinä päivinä saanut vähintään yhtä paljon hyvää kuin mitä olen lähettänyt. Oma oloni on keventynyt, päiväni tuntuneet iloisemmilta, helpommilta. Koko olemukseni on muuttunut ainoastaan sen takia, että olen valinnut keskittyä hyvään kaiken maailman negatiivisen sijaan.

Ihmiset, jotka olen tämän kuukauden aikana kohdannut ovat olleet rakkautta täynnä. Pienimmätkin kohtaamiset kaupankassalla tai bussin kyydissä ovat olleet lempeitä ja iloisia, kuin minun rakkauslähetykseni olisivat heijastuneet toisesta takaisin minuun. On ollut vaikuttava huomata niin konkreettisesti kuinka oma hyvä olo, hyvä energia, leviää ja heijastuu kaikkialle.

Aikaisemmin hankalat kohtaamiset muuttuivat helpommiksi, kevyemmiksi. Hyvän ajattelu tai rakkauden lähettäminen ei automaattisesti tarkoita, että pidin kaikista kohtaamisista ihmisistä tai ettei hankaliakin kohtaamisia tullut vastaan. Mutta, ehkä kaikkein vaikuttavinta koko haasteen aikana oli huomata oma kapasiteetti rakastaa, rakastaa vaikkei ymmärrä, lähettää aina vain rakkautta, hyväksyä toinen sellaisenaan ja itsestä riippumattomana, kauniina olentona ja rakkauden arvoisena, aina, oli kyseessä kuka tahansa. Sillä me kaikki ansaitsemme rakkautta, lähtökohdistamme, teoistamme, ajatuksistamme ja arvoistamme riippumatta.

Hyvät ajatukset ovat myös tuoneet lisää rohkeutta kulkea maailmassa omana itsenäni. Kun lähtökohtana on ajatella hyvää kaikesta ja kaikista, myös itsestä, on helpompi kohdata itsensäkin sallien. Kritiikille ei yhtäkkiä ole aikaa, kun huomio onkin positiivisuudessa, ei edes itsekritiikille. Sisäisen kriitikon saadessa vähemmän aikaa ja tilaa on itsensä kanssa helpompi olla, helpompi olla aidosti juuri sellainen kuin on. Helpompi sallia itselle rakkaus.

Kolmeenkymmeneen päivään on mahtunut myös huonoja päiviä, päiviä, jolloin ei olisi jaksanut mitään tai kaikki on kiukuttanut. Näinä päivinä huomio on keskittynyt itsensä rakastamiseen. On mahdottoman voimaannuttavaa lähettää itselleen rakkautta, ehdoitta ja aidosti. Huonotkaan päivät eivät enää ole niin huonoja, kun sisällä kytee vahva lämpö ja aurinko. Rakkauden tukiverkko ottaa kopin, kun itse ei siihen kykene, voimaannuttaa kun tuntuu ettei jaksa.

Olen mahdottoman kiitollinen näistä kolmestakymmenestä päivästä, kaikesta siitä hyvästä, jonka olen antanut ja saanut, kaikesta siitä rakkaudesta, joka elämässäni on niin voimakkaasti virrannut. Erityisesti niistä pienistä hetkistä, ohikulkevista hymyistä, muutamasta kauniista sanasta ja elämän taianomaisesta olemuksesta, joka heijastuu kaikkialla ympärilläni, jokaisessa kohtaamassani ihmisessä. Vaikka haaste päättyikin, aion jatkossakin lähettää hyvää, jakaa rakkautta, jokainen päivä, jokainen hetki. Rakkaus on upea voimavara; sitä voi antaa kuinka paljon tahansa, eikä se koskaan lopu, päinvastoin; rakkaus lisääntyy mitä enemmän ja vapaammin sitä jaamme.

Tartuitko sinä haasteeseen (jos et, tartu nyt! hyvää voi lähettää aina), mitä tuntemuksia ja muutoksia sinä koit ja näit elämässäsi haasteen myötä? Kuulen ilolla kokemuksiasi ja tarinoitasi!

Suurenmoisella rakkaudella,
Ida

P.S. Haluatko joka kuukausi rakkauskirjeen sähköpostiisi? Käy liittymässä rakkauslistalle täällä niin lähetän sinulle joka kuukausi postia täynnä iloa, valoa ja rutkasti rakkautta.

2 comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s