Kuinka läsnäolo avaa silmät elämän taialle

Kuinka läsnäolo avaa silmät elämän taialle

Tuuli riepottelee maailmaa, puiden rungot natisevat yrittäessään tehdä tuulelle tilaa. Pöly nousee pieninä pyörremyrskyinä maasta, joka ei ole juonut viikkoihin, laskeutuu pieninä hiukkasina päälleni, takertuu takkuisiin hiuksiini, liimautuen ripsiini. Ihmettelen kuinka kovaa kukat pitävät kiinni niistä oksista, joihin ne ovat syntyneet. Heiluen raivokkaasti tuulen mukana, silti pysyen kiinni, paikallaan, vielä ei ole aika pudota.

Istun tyhjässä junavaunussa, juna matelee hiljalleen eteenpäin, melkein kuin se ei liikkuisi ollenkaan. Silti maisemaa ikkunan toisella puolella vaihtuu pelloista varastorakennuksiin ja joen ylle kohoavaan kaupungin siluettiin.

Astun takaisin auringonpaisteeseen, mekkoni helmat liehuvat dramaattisesti tuulessa, hiukseni tekevät omaa tuulenpesäänsä. Tunnen asfaltin jalkojeni alla, ohikulkijoiden energian sipaisevan ihoani, samanaikaisesti kuin kaupunki pyrkii nauttimaan kevätauringosta ja sinisestä taivaasta sekä pakenemaan tuulen voimakkaita puuskia.

Tunnustelen, ihmettelen, olen läsnä. Tunnen kehoni, kuinka se liikkuu, jännittyy, rentoutuu. Hengitykseni, kuinka se yrittää saada puhdasta ilmaa pölyn hukuttamassa kaupungissa.

Tarkkailen ympäristöäni, kuinka kankaat liikkuvat, seinät kaartuvat, kirjaimista muodostuu sanoja. Katselen ympäristöäni kuin pieni lapsi; uteliaana, hämmentyneenä, tarkkaavaisena ja leikkisänä.

Kuljen vailla päämäärää, suunnitelmaa, ajatuksia. Annan yhden hetken johdattaa toiseen, nautin jokaisesta hetkestä. Henkäyksestä. Elämän ihmeellisyydestä.

LÄSNÄOLON TAIKA

Läsnäolo on hetkessä elämistä ja hetkessä eläminen on elämän taian huomaamista. Se on maagista, mieletöntä. Se vaatii antautumista ja antaa sinulle kaiken.

Läsnäolo tekee tavanomaisimmastakin taianomaista ja mystisestä niin mahdottoman luonnollista. Antaa sinulle elämän, jos vain siihen uskallat pysähtyä. Sallit. Otat vastaan. Rakastat elämää, jokaista sen hetkeä ehdoitta ja olet jokaisessa hetkessä mukana. Läsnä. Tässä ja nyt.

KUINKA ASTUA TÄHÄN HETKEEN?

Yksinkertainen läsnäoloharjoitus, joka palauttaa sinut tähän hetkeen, pysäyttää sinut elämään ja itsesi äärelle, jonka voit tehdä missä vain:

Pysähdy tunnustelemaan hengitystäsi, kuinka rintasi laskee ja kohoaa, kuinka ilma virtaa sinusta ulos ja sisään. Muutaman hetken ajan keskity vain ja ainoastaan hengitykseesi, sulje silmäsi ja anna itsesi antautua hengityksellesi.

Hengitä viisi kertaa sisään ja ulos, anna kaiken muun valua pois ja näiden viiden hengitysten ajan keskity vain ja ainoastaan seuraamaan ilman kulkua kehossasi.

Hengitys on suurenmoinen työkalu, joka palauttaa meidät aktiivisesti omaan kehoomme ja itseemme – ja mitä vahvemmin olemme läsnä itsessämme, sitä vahvemmin olemme myös läsnä maailmassa.

Toista harjoitusta usein päivän aikana, tunnustele hengitystäsi eri tilanteissa, palauta itsesi itseesi aina kun huomaat leijailevasi jossakin muualla hengityksesi avulla.

Muistathan aina kiittää itseäsi siitä, että teet harjoituksen, että olet läsnä itsellesi. Kiittää itseäsi siitä, että otat aikaa huolehtiaksesi itsestäsi, sillä sinä ansaitset sen. Sinä ansaitset kaiken.

Rakkaudella,
Ida

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: