Marraskuu antautumisen luottamisen ja luomisen aika

Marraskuu: antautumisen, luottamisen ja luomisen aika

Elämme muutoksen ajassa, elämä ympärillämme muuttuu vauhdilla ja niin myös me itse muutumme ja kasvamme tässä ajassa. Meitä pyydetään yhä enemmän pysähtymään itsemme ääreen, kohtaamaan itsemme ja avautumaan päivä päivältä hieman enemmän. Marraskuu toi mukanaan hidastamisen ja hiljentymisen, eräänlaisen tahmeuden ja raskauden oloon. Moni on kokenut viime viikkoina hämmennystä, epätoivoa ja tuskastumista tästä hetkestä, jolloin mikään ei tunnu liikkuvan eteenpäin.

Hidastaminen, tahmeus ja hiljentäminen kuuluvat tähän aikaan ja ovat tarpeellisia. Vaikkakin hämmentää ja epätoivo nostaa päätänsä, kun se minkä on uskonut lähtevän vauhdilla eteenpäin ei ole lähtenytkään. Sen sijaan kaikki on pysähtynyt, pysähtynyt odottamaan.

Tämä aika on tarpeellinen ja tarkoituksenmukainen. On tärkeä pysähtyä, antautua ja luottaa tässä hetkessä. Meitä pyydetään sukeltamaan syvemmälle itseemme ja todella katsomaan elämäämme silmiin ja kysymään: missä minä olen nyt ja mitä minä oikeasti jatkossa haluan?

Monelle tämä aika on stressaavaa ja tuskastuttavaa; energia ei tunnu riittävän mihinkään samanaikaisesti, kun stressi vain kasvaa. Meissä nousee luontaisesti stressi, hätätila, kun asiat eivät liiku eteenpäin niin kuin kuvittelimme ja toivoimme. Ahdistusta ja kiireen tuntua lisää entisestään se, että energiataso on laskenut, me kaipaamme ja tarvitsemme enemmän lepoa valon vähentyessä ulkona.

Tämän ajan ja hetken tärkeimmät muistutukset, tämän ajan voimateot ovat pysähtyminen, antautuminen, salliminen, luottaminen ja luominen.

Anna itsesi pysähtyä, anna itsesi rauhoittua ja olla läsnä tässä hetkessä. Mitä enemmän olemme läsnä, sitä vähemmän stressi korventaa sisintämme, sitä helpompi meidän on olla. Kun pysähdymme olemaan läsnä, keskitymme ainoastaan käsillä olevaan hetkeen ja rauhoitamme mielemme näkemään, että kaikki on hyvin tässä ja nyt. Vaikka kaikki ei ole mennyt niin kuin toivoimme, kaikki on tässä hetkessä hyvin. Olemme turvassa, olemme rakastettuja.

Antautumalla sille mikä on ahdistus helpottaa. Kun luovumme siitä ajatuksesta, että asioiden pitäisi olla toisin, meidän on helpompi olla. Antautumalla tälle hetkelle, itsellemme, elämälle, juuri sellaisina kuin olemme, autamme itseämme voimaan paremmin. Autamme itseämme näkemään, että ahdistukselle ei oikeasti ole mitään syytä ja, että elämä on suuri seikkailu tuntemattomaan, emmekä me voi muuta kuin antautua matkallemme, omalle upealle seikkailullemme.

Samalla lailla salliminen helpottaa oloamme. Kun vähennämme tarvettamme kontrolloida elämäämme ja sallimme sen, mikä on, sallimme tietämättömyyden ja yllätykset, ahdistus pienenee ja huomaamme että hitauden ja tahmeudenkin keskellä on helpompi liikkua. On enemmän tilaa liikkua.

Sallimalla itsemme juuri sellaisina kuin olemme, annamme itsellemme enemmän tilaa voida hyvin. Sinulla on lupa olla väsynyt, sinulla on lupa levätä, sinulla on lupa tuntea kaikkea mitä tässä hetkessä tunnet. Salli itsesi ja elämä tässä hetkessä, juuri sellaisina kuin ne ovat.

Pysähtyminen, antautuminen ja salliminen on helpompaa, kun luotamme. Luotamme siihen, että maailma kannattelee, pitää meidät pinnalla. Luotamme siihen, että kaikki mitä tapahtuu, on tarkoituksenmukaista. Valitse siis stressin ja ainaisen ratkaisemisen sijaan luottaminen, kaikki järjestyy, omalla tavallaan, omana aikanaan. Luota siihen, että elämä kannattelee sinua.

Tässä pysähtymisen ja hitauden ajassa valmistaudumme myös seuraavaan kasvun aikaan, mikä tarkoittaa, että kun sallimme itsemme pysähtyä, kun sallimme hitauden ja hiljaisuuden, ideat alkavat luonnostaan kummuta ylös.

Tämä on siis hyvin vahvasti myös luovaa aikaa. Kirjoita kaikki ideasi ylös, lähde luomaan niitä todeksi, rakentamaan niistä pohjaa, istuttamaan siemeniä multaan. Kaikki mitä tässä hetkessä luot, alkaa juurtumaan, ottamaan tilaa, asettua paikalleen, jotta seuraavassa hetkessä uusi voi kasvaa vahvoille juurille, tukevalle pohjalle.

Ethän siis anna hiljaisuuden uskotella sinulle, ettei mitään tapahdu. Paljon tapahtuu, vaikkemme sitä suoranaisesti näe. Paljon tapahtuu pinnan alla, maailma ottaa aikaa ja tilaa asettua siihen, mikä on tulossa. Aikaa avautua uudelle, uusille mahdollisuuksille.

Ja tämäkin aika on hetkellistä ja helpottaa hyvin pian. Joulukuussa liikumme jo aivan eri energioissa ja ensi vuoden puolella astumme vahvemmin aktiivisempaan aikaan. Joten luotathan ja annat tilaa sille, mikä nyt on.

Voimahaleilla ja rakkaudella,
Ida

P.S. Haluatko joka kuukausi rakkauskirjeen sähköpostiisi? Käy liittymässä rakkauslistalle täällä niin lähetän sinulle joka kuukausi postia täynnä iloa, valoa ja rutkasti rakkautta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s