Kuinka aistia energiaa?

Kuinka aistia energiaa

Uskon, että meillä jokaisella on kyky aistia energiaa, aivan jokaisella. Kyky tuntea, aistia ja ymmärtää sitä energiaa, joka ympärillämme jokainen hetki on. Energian aistiminen on pohjimmiltaan hyvin yksinkertaista, se on hiljentymistä ja avautumista, tilan antamista tuntemiselle ja tämä on jotakin, jota me jokainen voimme harjoitella.

Kaikessa on energiaa, niin ihmisissä, eläimissä, kasveissa, luonnossa, kivissä, eri materiaalissa kuin sanoissa, teoissa, ajatuksissa ja liikkeessä. Kaikki koostuu energiasta, kaikki välittää ja vastaanottaa energiaa aivan jokainen hetki. Elämme jatkuvassa energeettisessä vuorovaikutuksessa riippumatta siitä huomaammeko sen vai emme.

Energiaa on hieman hankala kuvailla sanoin ja kaikki tuntevat energian omalla laillaan, oppivat omalla tavallaan luomaan merkityksiä sille, mitä itsessään ja ympärillään tuntevat. Minulle energia tuntuu väreilynä, tunteena, lämpönä, näkymättömänä virtana. Energia on minulle aistittavissa niin tunteiden kuin kuvien ja värien kautta.

Energian aistimista voi harjoitella ja harjoittelu on aina helpoin aloittaa itsestä ja oman energian tunnustelusta. Kun ymmärtää omaa energiaa, on helpompi myös lähteä tutkimaan ja tunnustelemaan energiaa ympärillään, selkeämmin hahmottamaan mikä on omaa, mikä ulkopuolista ja miten eri energiat vaikuttavat itseen.

HARJOITUS OMAN ENERGIAN TUNNUSTELUUN

Istu mukavassa asennossa, niin että tunnet istuinluusi alustaa vasten ja kuinka selkäsi nousee suorana ylöspäin. Tunnustele jalkapohjiasi, miltä ne tuntuvat.

Tunnustele hengitystäsi, kuinka se virtaa sinusta ulos ja sisään. Pysähdy hengityksesi ääreen ainakin kymmenen hengityksen ajaksi, todella keskittyen niin sisään- kuin uloshengitykseesi.

Kymmenen hengityksen jälkeen lähde tunnustelemaan jokaista kehon osaasi, aina varpaista päähän saakka. Yksi kohta kerrallaan, käy läpi koko kehosi.

Kun olet käynyt kehosi läpi, lähde tunnustelemaan omaa energiakenttääsi.

Energiakenttämme on ympärillämme, osa meitä ja kokonaisuuttamme, alati läsnä ja yhteydessä kehoomme. Voit lähteä tunnustelemaan energiakenttääsi tunnustelemalla miltä ilma kehosi ympärillä tuntuu.

Kulje päästä varpaisiin läpi kehosi ääriviivoja pitkin, hieman ihon yläpuolella. Kun olet päässyt varpaisiin, lähde kulkemaan takaisin ylös tunnustelen energiaasi hieman kauempana kehostasi, edelleen seuraten kehosi ääriviivoja.

Muista hengittää koko ajan, olla läsnä itsessäsi. Älä epäile, kyseenalaista tai analysoi mitään tuntemaasi. Anna itsesi vapaasti kulkea itseäsi, kehoasi ja energiakenttääsi lävitse. Anna kaiken, mikä nousee ylös, vapaasti nousta ylös. Anna itsesi estoitta tutkia, uteliaasti tarkkailla itseäsi ja omaa energiakenttääsi.

Voit kierros kierrokselta laajentaa sitä aluetta, jota käyt lävitse – kulkea mielessäsi lävitse energiakenttääsi yhä kauempana kehostasi.

Kun olet valmis palaa hetkeksi kehoosi – miltä se tuntuu nyt? Miltä tuntuu istua tässä ja nyt?

Hengitä lopuksi muutaman kerran syvään ja kiitä itseäsi. Kiitä itseäsi siitä, että otit aikaa itsellesi ja oman kokonaisuutesi tutustumiseen.

Kuinka aistia energiaa

ULKOPUOLISEN ENERGIAN TUNNUSTELU

Mitä enemmän harjoittelet ja olet läsnä omassa itsessäsi ja omassa energiassasi, mitä tutummaksi oma energiakenttäsi käy, sitä helpommin aistit myös miten ulkopuolinen energia vaikuttaa sinuun ja miltä ulkopuolinen energia tuntuu.

Kivet ovat mieletön työkalu energian tunnusteluun. Voit ottaa minkä tahansa kiven käteesi ja hiljentyä tunnustelemaan miltä kiven energia tuntuu sinussa, kehossasi ja energiakentässäsi. Miten se väreilee, missä kohtaa kehoasi se tuntuu, tuntuuko se kylmältä vai lämpimältä, herättääkö se tunteita?

Anna tunnustelulle aina aikaa, sinulla ei ole kiire tuntea, joten anna itsesi rauhoittua ja mielesi hiljentyä. Tieto tulee intuition lailla sinulle, kun avaudut sille. Muistathan siis aina luottaa omiin tuntemuksiisi.

Mikään kokemasi ei ole väärää. Me kaikki koemme asioita eri lailla, oma energiamme reagoi aina omalla laillaan ympäröivään energiaan. Mitä jokin toinen kokee ei välttämättä ole totta sinulle, joten luota aina ensisijaisesti itseesi ja omiin tuntemuksiisi.

Ulkona liikkuessa voi myös helposti harjoitella energian tunnustelua. Ensi kerralla, kun astut ovesta ulos, tunnustele miltä ympäristö ympärilläsi tuntuu, miten se sinuun vaikuttaa? Miten koet työpaikkasi energian, energian kaupassa, metsässä, autossa, missä vain? Mitä tuntemuksia, mitä oloja sinulle nousee?

Omat tuntemukset ja olotilat ovat tärkeimpiä suunnannäyttäjämme, kompasseja tässä maailmassa ja kertovat, mikä tukee meidän energiaamme ja mikä ei. Luotathan siis omaan intuitioosi jokainen hetki ja siihen, mitä se sinulle kertoo.

Mitä vahvemmin opimme tunnustelemaan energiaa, sitä helpompi meidän on sukeltaa eri energioihin ja oppia tuntemaan mitä ne ovat, mistä ne kumpuavat, miten ne vaikuttavat itseemme ja maailmaan ympärillämme. Hiljalleen opimme myös näkemään millainen energia jollakin asialla, paikalla tai ihmisellä sellaisenaan, objektiivisesti, erillisinä meistä ja omasta energiastamme.

Kirjoittaessani kivien energioista tai eri paikkojen energioista pyrin aina yhdistymään kiven tai paikan energiaan, kirjoittaa siitä mahdollisimman puhtaasti ja objektiivisesti. Eli, kuljen itseni yli ja tunnustelen energiaa neutraalista ja objektiivisesta tilasta, kerron kiven tai paikan omasta energiasta vailla näkökulmaa siitä, miten se vaikuttaa minuun ja energiaani.

Aivan samalla lailla kirjoitan Sielun Tarinoita ja luon valmennuksia – luen sinun energiaasi ja annan sinun energiasi sanoittaa itse itseään, en koskaan kirjoita siitä, miten sinun energiasi vaikuttaa minuun, vaan puhtaasti sinun energiastasi käsin, antaen sille tilaa ilmaista itseään vapaasti ja ehdoitta.

Avain kaikkeen on aina läsnäolo, mitä vahvemmin olemme läsnä itsessämme, sitä helpompi meidän on tuntea niin itsemme kuin elämä ympärillämme. Mitä enemmän olemme läsnä itsessämme, sitä selkeämmin tunnemme myös oman energiamme ja energiat, jotka ovat ulkopuolellamme.

Vastaan ilolla kaikenlaisiin kysymyksiin energioista ja niiden tunnustelusta!

Rakkaudella,
Ida

Viestejä Valolta

Tilaa rakkauskirje, joka täyttyy viesteistä valolta,
energian voimasta ja lempeistä kanavoinneista.

Yksi vastaus artikkeliin “Kuinka aistia energiaa?”

  1. Moikka! Tosi kiinnostava blogi sulla! Olen itsekin kiinnostunut energioista ja chakroista! Käytän oman hyvinvoinnin tukemiseen ja energioiden tasapainottamiseen kokonaisvaltaisia Sisin Jalokivikosmetiikka tuotteita! Teen paljon chakrameditaatiota jotta energiakeskukseni olisivat tasapainossa 🙂 Harmikseni tiedän että sydän- ja kurkkuchakrani ovat täysin jumissa! https://www.villikide.fi/

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: