Sinä olet itsesi tärkein rakastaja: kuinka osoittaa itselleen rakkautta

Sina olet itsesi tarkein rakastaja kuinka osoittaa itselleen rakkautta

Kosketus, läheisyys, yhteys – nämä ovat asioita, joita tarvitsemme ja kaipaamme jokainen päivä. Tässä ajassa, jossa joudumme olemaan yksin ja eristäytyneinä on entistä tärkeämpää tarjota itselleen kaikki se kosketus, läheisyys ja yhteys, jota me kussakin hetkessä tarvitsemme.

Tämä aika pyytää, että rakastamme itseämme täydesti, että kaikin mahdollisin tavoin tarjoamme itsellemme kaiken sen, mitä tässä hetkessä tarvitsemme.

Itsensä rakastaminen on pieniä tekoja, arkisia asioita, hetkiä, jotka tuovat hyvää oloa päiväämme. Rakkautta itsessään voi herätellä monin tavoin, rakkautta itselleen voi tarjota lukemattomin keinoin.

Me jokainen olemme oman itsemme tärkein ja suurin rakastaja, joten vaikka olisit tässä hetkessä yksin, muistathan jokainen päivä rakastaa itseäsi.

Miten?

Vietä aikaa itsesi kanssa, älä pakoile tv-sarjoihin tai jatkuvaan tekemiseen. Uskalla pysähtyä tähän hetkeen ja olla läsnä itsesi kanssa. Voit laittaa hyvää musiikkia soimaan tai istua rauhassa hiljaisuudessa, ottaa vihkon ja kynän eteesi ja antautua täydesti itsellesi ja omille ajatuksillesi tässä hetkessä.

Joskus pienet kysymykset avaavat meitä enemmän kuin uskoisikaan, ja rehelliset vastaukset kertovat meille, mitä kussakin hetkessä tarvitsemme.

Kun koet, että sinulla on vaikea olla, etkä oikein tiedä kuinka rakastaisit itseäsi ota hetki aikaa itsellesi ja vastaa seuraaviin kysymyksiin:

Miten sinä voit tänään, tässä hetkessä? Oikeasti, kaikkine tunteinesi ja ristiriitaisuuksinesi anna itsellesi tilaa kuulostella miten voit. Kohtaa itsesi lempeästi ja rehellisesti ja mitä suurimmalla rakkaudella.

Leiki hetki, että olet pieni lapsi. Sulje silmäsi ja näe itsesi lapsena, sinä pienenä, suloisena ja ihmeellisenä olentona, joka olet. Mitä tuo lapsi tarvitsee tänään, tässä ja nyt? Miten voit auttaa lasta sisälläsi, mitä voit tehdä, jotta hän voisi mahdollisimman hyvin tänään?

Kysy itseltäsi myös, mikä tuottaisi sinulle iloa tänään, mitä voit tehdä, pientä tai suurta, joka tuo hymyn huulillesi ja saa sydämesi läikkymään.

Siirry kysymyksistä konkreettisiin tekoihin

Varaa itsellesi aikaa tehdäksesi näitä asioita. Ota sisäistä lastasi kädestä kiinni ja tarjoa hänelle kaikki se, minkä hän tässä hetkessä tarvitsee. Halaa itseäsi, silittele itseäsi, jos kaipaat kosketusta. Tarjoile itsellesi maailman paras illallinen, luo ympäristöstäsi sellainen, jossa sinulla on hyvä olla.

Kuuntele sydäntäsi ja seuraa sen ääntä, salli itsellesi kaikki se, mikä tuottaa sinulle hyvää oloa. Se voi olla mitä vain – hyvä kirja, kupillinen kaakaota, pitkä kävely, luomista, tanssia, hiljaa istumista tai siivoamista – ihan mitä vain. Salli itsellesi itserakkauspäivä, jolloin teet jokainen hetki kaikkea sitä, mikä kussakin hetkessä tuntuu hyvältä.

Kiitä itseäsi

Päivän lopuksi hiljenny kirjoittamaan itsellesi kiitoskirje. Kerro itsellesi mistä kaikesta olet itsellesi kiitollinen, nämä voivat olla mitä pienimpiä asioita, kuten ’olen kiitollinen siitä, että söin tänään hyvän aamiaisen, kiitän itseäni siitä, että olen niin rohkeasti ollut läsnä itselleni tänään, kiitän itseäni siitä, että elän ja olen ja hengitän tänään. Olen loistava ja mielettömän ihana kaikin tavoin.’

Kiitoskirjeellä ei ole estoja tai rajoja, antaudu kehumaan ja kiittämään itseäsi. Anna itsellesi tilaa nähdä kuinka upea, mahtava ja rakastettu olet, juuri sellaisena kuin olet.

Me tarvitsemme päiviä, jolloin keskitymme ainoastaan itsemme rakastamiseen. Me tarvitsemme tekoja, konkreettisia ja fyysisiä tekoja, jotka muistuttavat meitä siitä, että rakastamme itseämme, että olemme tärkeitä, että olemme kiittämisen arvoisia.

Joten antaudu rakkaudelle itsessäsi ja salli itsellesi itserakkauspäivä aina silloin tällöin. Mitä useammin keskitymme rakastamaan itseämme, sitä luonnollisemmaksi se tulee, kuin huomaamatta teemme pian päivittäin pieniä rakkaustekoja itsellemme – niin kuin kuuluukin. Itsensä rakastaminen on jatkumo ja tuolle rakkaudelle tulisi antautua jokainen päivä ja jokainen hetki – ehdoitta ja vapaasti.

Mitä itsesi rakastaminen herättää sinussa?

Rakkaudella,
Ida

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: