Mitä chakrat ovat?

mita chakrat ovat

Ihminen on monikerroksinen kokonaisuus, joka koostuu niin energiasta kuin fyysisestä kehosta, nämä molemmat ovat saumattomasti toisiinsa kytköksissä, jokainen hetki heijastaen toinen toisiaan. Mikä näkyy fyysisessä kehossa, manifestoituu aina energiaan ja päinvastoin.

Fyysinen keho on suuren energiakentän keskellä ja tuo energiakenttä koostuu monesta eri osasesta, jotka jokainen toimivat omalla tavallaan; Aivan samalla tavalla kuten keho on suuri kokonaisuus, joka koostuu monesta eri elimestä ja rakennusaineesta.

Chakrat ovat yksi rakennusaine, mutta jotta voisimme paremmin ymmärtää chakroja on tärkeä ymmärtää missä ne ovat, mihin kokonaisuuteen ne kuuluvat. Energiakentässä on eräänlaisia energia-alueita, jotka hyvin konkreettisesti sitovat energian ja sen eri kerrostumat fyysiseen kehoon.

Nämä energia-alueet kulkevat kokonaisuutemme lävitse, maasta ylös taivaisiin, omaa keskisäiettämme seuraten. Voit kuvitella, että lävitsesi kulkee naru tai pilari, jonka ympärille nämä energia-alueet kietoutuvat.

Kaiken kaikkiaan näitä energia-alueita on yhteensä kolme, joskin ne jakautuvat omissa kokonaisuuksissaan pienempiin osiin. Fyysinen ihmiskeho kattaa yhden tällaisen energia-alueen. Tämän lisäksi jalkojemme alle aukeaa yksi alue ja päämme yläpuolelle oma alueensa. Nämä alueet ovat hyvin laajoja fyysisiä ja energeettisiä kokonaisuuksia, jotka koskettavat toinen toisiaan, ovat yhteydessä toinen toisiinsa ja myös vaikuttavat toinen toisiinsa.

Pään yläpuolella avautuva energia-alue sitoo meidät taivasenergiaan ja vastaavanlaisesti energia-alue jalkojemme alla yhdistää meidät maaenergiaan – ne toimivat ikään kuin siivilöinä ja tarrana omassa energiakentässämme, välittävät tietoa ja yhdistävät meidät ympäristöömme sekä itseemme ja omaan kokonaisuuteemme.

Kokonaisuutemme pyrkii jatkuvasti tasapainoon, niin myös nämä energia-alueet: jos jokin alue on tukossa tai sen energia on hidastunut, vaikuttaa se kaikkiin muihin alueisiin ja koko kokonaisuuteemme. Samalla lailla, jos jokin alue on hyvin avoinna, heijastuu se niin muihin alueisiin kuin koko kokonaisuuteemme.

Näiden energia-alueiden luonnollinen olotila on virtaava – virtaava itsessään, mutta myös yhteydessä muihin osasiin. Alueet heijastavat paitsi kehoamme ja energiaamme, myös toinen toisiaan: ne vaikuttuvat toisistaan ja välittävät tietoa toisilleen. Voit kuvitella alueet kolmiosaisena kahdeksikkona, tai kolmena päällekkäisenä ympyränä, jotka ovat toisiinsa saumattomasti yhteydessä.

MISSÄ CHAKRAT OVAT?

Chakrat sijaitsevat suurimmaksi osaksi keskimmäisessä energia-alueessa, eli siinä energia-alueessa, joka kattaa fyysisen kehomme. Chakrat auttavat meitä ymmärtämään ja hahmottamaan omaa kokonaisuuttamme mielen tasolla, ne selkiyttävät miten energia, tunteet, ajatukset, kokemuksemme, ulkopuolinen maailma, sielunsuunnitelmamme ja kehomme ovat yhteydessä ja vaikuttavat toinen toisiinsa, kommunikoivat keskenään.

Chakrat on ja pysyvät olimme niistä tietoisia tai emme. Tietoisuus charkoista on yksi monista tavoista tutustua itseensä ja omaan kokonaisuuteensa, keino ymmärtää omaa itseään, kehoaan, energiaansa ja sielunsuunnitelmaansa.

Fyysisessä kehossa chakrat alkavat juurestamme: lantion alueelta, häntäluun kohdilta, josta chakrat nousevat ylöspäin. Chakrat eivät ole kiinni keskisäikeessämme, vaan kulkevat niin edestä kuin takaa hieman sen ulkopuolella, leijuen energia-alueen laitamilla. Toinen chakra sijaitsee navan kohdalla, kolmas pallean kohdalla. Ensimmäiset kolme chakraa ovat luonteeltaan lähellä maata – matalia, hitaita ja hieman karheita (luonnollisesti ja kauniisti näin, nämä sanat eivät ole negatiivisa, ainoastaan kuvaavia).

Neljäs chakra sijaitsee sydämen kohdalla, viides kurkun alueella ja kuudes otsan kohdalla. Neljännestä chakrasta ylöspäin chakrat ovat korkeampia, kevyempiä ja tiheämpiä. Eli energia kolmen ensimmäisen ja kolmen viimeisen kehossa sijaitsevan chakran välillä on hyvin erilainen. Nämä myös heijastavat toinen toisiaan: ensimmäinen ja neljäs, toinen ja viides, kolmas ja kuudes toimivat pareina – Mitä yhdessä, sitä myös toisessa.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, niin myös ihmiset ovat kehittäneet eri chakroille lukemattomia termejä. Itse sana chakra on lähtöisin Sanskritista ja tarkoittaa ympyrää, pyörää ja/tai paljoutta.

Näiden kuuden chakran lisäksi pään yläpuolelta avautuu vielä kolme chakraa, jotka toimivat siltana seuraavaan energia-alueeseen ja samalla lailla juurichakran alta avautuu kaksi chakraa alas, jotka toimivat siltana energia-alueeseen jalkojemme alla.

Chakroja käytetään paljon työkaluina, ne toimivat eräänlaisena karttana kokonaisuudellemme. Jokainen chakra kantaa paljon tietoa sisällään, voisi sanoa, että chakrat ovat koodattuja omalla sielunsuunnitelmallamme ja näin ollen ne toimivat apunamme läpi elämän. Chakroihin tutustumalla voi hahmottaa paitsi omaa kokonaisuuttaan, myös sielunsuunnitelmaansa ja niitä oppeja ja opetuksia, jotka olemme tässä ihmiselämässä itsellemme valinneet.

Jokainen käsittää oman kokonaisuutensa omalla tavallaan ja monelle chakrat ovat helppo ja ymmärrettävä tapa tutustua omaan itseensä, energiaansa, kehoonsa, tunnemaailmaansa ja sielunsuunnitelmaansa.

Aikojen saatossa chakroille on luotu eräänlaisia peruselementtejä, jotka kertovat mitä ne edustavat – charkoihin liitetään nykypäivänä niin värejä, kiviä, ääniä kuin tuoksujakin. Monet asiat pitävät monelle paikkansa ja osassa asioissa piilee totuuden siemen, mutta kuten kaikessa muussakin, muistathan chakrojenkin kohdalla aina tunnustella, mikä on sinulle oikein, sopivaa ja totta.

Olemme jokainen erilaisia ja vaikka meissä on paljon samaa, ei kaikki aina silti ole itselle totta tai oikein – tutkiessasi omaa kokonaisuuttasi, muistathan aina, että sinä olet oman itsesi paras asiantuntija ja sinussa on kaikki viisaus, jonka tarvitset ymmärtääksesi itseäsi. Ota siis kaikki ulkopuolinen tieto aina herättelevinä kysymyksinä; kysy itseltäsi onko se sinulle totta vai ei. Olen suunnattoman viisas, paljon viisaampi kuin uskotkaan.

Rakkaudella,
Ida

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: