Suomi: Helsinki

Suomi Helsinki

Jos haluat syventyä eri energioihin ympäri maailmaa, kutsun sinut lukemaan A Soulful Voyagea, jossa kirjoitan laajemmin energiasta eri puolilla maailmaa & tietoisesta matkustamisesta.

LUE LISÄÄ & ASTU MATKALLE MAAILMAN ENERGIOIHIN

Helsinki on energialtaan nuori kaupunki, joka elää jatkuvassa muutoksessa. Muuhun suomeen verrattuna Helsinki on energialtaan nopeasti liikkuva, aktiivinen ja sosiaalinen. Helsinki on myös paikoittain hyvin raskas ja kantaa vahvasti mukanaan koko suomelle ominaista energiaa, heijastaen itsessään koko suomea.

Suomi on maana hyvin maanläheinen ja tämä heijastuu energiaan tietynlaisena hitautena ja pysähtyneisyytenä. Eletään vahvasti luonnon kiertokulun mukana ja luontoa kunnioittaen. Metsä on vahva elementti, joka puhdistaa ja eheyttää koko maata.

Paikkana Helsinki on monelle lepopaikka, paikka, jossa voi rauhassa työstää itseään ja omaa sielun polkuaan eteenpäin. Paikka, jossa voi palautua rankoistakin kokemuksista, paikka, joka tarjoaa rauhan itsensä tutkimiselle ja työstämiselle.

Suomi on turvallinen alusta, josta ponnistaa. Tasapainoinen ja tukeva, vaikkakin maassa elää edelleen hyvin vahvasti historia ja vanhat uskomukset, mikä tekee energiasta hieman raskaampaa ja tummempaa.

Helsingissä heijastuu suomi kokonaisuutena, samanaikaisesti Helsinki on muutoksen alla ja Helsinkiin hakeutuu paljon innovatiivisuutta ja uutta energiaa. Kuin koko kaupunki olisi pyristelemässä irti vanhasta ja täydesti astumassa uuteen.

Pääkaupungiksi Helsinki on ainutlaatuinen rauhallisuutensa ja tilansa ansiosta. Helsingissä on tilaa hengittää, tilaa olla kosketuksissa luonnon ja erityisesti veden, meren kanssa. Koska meri on Helsingissä niin keskeinen elementti on kaupunki jatkuvassa puhdistuksessa.

Helsingin edustalla, noin Suomenlinnan kohdilla, meressä on myös suuri valokerääntymä, joka ravitsee ja valaisee koko kaupungin energiaa. Jos kaipaat kevennystä, puhdistusta ja eheytystä kannattaa suunnata rantaan kävelylle tai Suomenlinnaan tai Helsingin edustan muihin saariin viettämään päivää. Valossa kävely ja hengittely palauttaa itseen ja auttaa purkamaan stressiä. Valo myös eheyttää ja tarjoaa sinulle tilaisuuden latautua puhtaalla valoenergialla.

Helsinki on monimuotoinen, mutta sydämeltään hyvin yksinkertainen pieni kaupunki, jossa eletään vahvasti luonnon rytmien mukaan. Kesäinen Helsinki on luonteeltaan täysin toisenlainen kuin talvinen Helsinki.

Tasapainoittavan ja rauhallisen energian ansiosta Helsinki on täydellinen lepo- ja palautumispaikka sinulle, joka kaipaat rauhaa. Kaupungin energia tarjoaa myös luovuutta ja inspiraatiota ja toimii eräänlaisena ponnistusalustana uusille ideoille, uudelle elämälle.

Sinulle, joka olet vahvasti maa ja/tai ilma ihminen Helsinki ja Suomi ovat täydellisiä paikkoja, ominaisia sinulle. Monelle tuli ja vesi ihmiselle Helsinki on energialtaan liian hidas ja rajoittunut, liian raskas sille keveydellä, joka heissä luontaisesti on.

Energiastasi riippumatta Helsinki on turvallinen paikka levätä, antautua sille mikä on. Aika tuntuu kulkevan hitaammin ja kaupunki tarjoaa niin elämää ympärille kuin tilaa hiljentyä ja hengittää.


HELSINKI ON

  • Eheyttävä kaupunki, joka tarjoaa tilaa ja aikaa levolle.
  • Suomelle ominaisesti energialtaan hidas ja hieman raskas, joskin Helsingin energia on virtaavampi kuin suomessa yleensä.
  • Ominainen maa ja ilma ihmiselle. Metsänhaltijoille ja luonnonlapsille.

LATAUTUMISPAIKKA HELSINGISSÄ:
Ranta Eirasta aina Katajanokkaan ja Kruunuhakaan saakka ja Suomenlinna.

Pyysin ihanaa Noora Brandtia kirjoittamaan mitä hän kokeaa ja tuntee Helsingistä. Nooran sanoin:

”Helsinki, rakas kaupunkini, Helsinki. Olet kuin universumi pienoiskoossa. Olet kuin suurkaupungin taajama, jossa suurkaupunki on tiivistetty pieneen, väljempään versioon. Kuin mittakaavaa olisi muunneltu muista suurkaupungeista ja mahdutettu Suomen kamaralle, sopimaan meidän vaatimattompaan kulttuuriin ja energiaan.

Sinussa on läsnä kaupungin syke, juuret niin monelle, vanhat muistot kaupunkilaiskulttuurista, joka oli yhteisöllistä, iloista ja veikeää, juhlia, uuden innostusta. Räkäläismeininkiä, joka on maalaiskulttuurin sekoittumista kaupungin hienostoon, merellistä tunnelmaa sekoitettuna metsän vehreyteen.

Sinussa siintää puistot, kalliot ja niityt, kaikki sulassa sovussa. Sinä olet kuin keidas, jossa yhdistyy sulavasti kaikki se, mitä pieneltä suurkaupungilta voi odottaa. Sinä olet hyvän toivon lähde, monille niin nostalginen, ja murrosvaiheessa. Sinä haluat pitää kiinni maalaisjuuristasi, mutta syke nousee. Rakennukset ja ihmiset lisääntyy, juuret tiukkenee. Helsinki, sinä et kuitenkaan koskaan katoa sydämistämme. Sinun rehtiytesi ja valppautesi ja aamun ensituntien kasteesi ei koskaan katoa, vaikka maailma muuttuukin. Sinä olet jylhä ja monipuolinen, rakas Helsinkimme.”

Minkälainen on sinun Helsinkisi?

Rakkaudella,
Ida

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: