Sallimalla tunteesi, sallit elämän

Sallimalla tunteesi, sallit itsesi. Sallit elämän. Antamalla tilaa tunteillesi, annat tilaa itsellesi. Annat tilaa elämälle. Elämme maailmassa, jossa tunteita piilotellaan ja painetaan alas. Niitä vältellään, peitellään ja hävetään. Elämme maailmassa, jossa niin harvoin näkee aitoutta, raakuutta, alastomuutta, ja niin kuljemme, kantaen maailmoja sisällämme. Maailmoja, joita emme anna kenenkään nähtäväksi, joilta itsekin käännämme katseemme pois. Elämme kovassa maailmassa, joka niin valtavan paljon kaipaisi vapautusta tuosta kovuudesta, askelta herkkyyteen, askelta elämään.

Kun emme anna itsemme tuntea, suljemme osan itsestämme pois. Kun emme salli tunteitamme, tukahdutamme energiaamme, painamme energian alas sen sijaan, että antaisimme sen virrata vapaana. Ja nuo alas painetut tunteet jäävät meihin elämään haavoina, suruina, häpeällisinä kokemuksina, joita emme halua kohdata. Silti ne meissä elävät, luovat muureja, näyttäytyvät kiputiloina kehossa, toimivat panssareina ja estoina ulkopuoliselle maailmalle. Pienentävät elämänvoimaamme, syövät elämäämme, sen sijaan, että ne auttaisivat meitä elämään, osoittaisivat voimavaramme, päästäisivät meidät vapaasti ja kahelitta kokemaan elämää, kaikissa sen muodoissa.

Joten salli itsesi tuntea. Salli itsesi rakastaa, salli itsesi tanssia auringonsäteiden kanssa. Löydä herkkyytesi, löydä sisäinen lapsesi ja päästä hänen äänensä kuuluviin. Sinun ei tarvitse jatkuvasti kontrolloida itseäsi tai varoa, varoa itseäsi ja tunteitasi. Päästä irti ja sukella pimeyteen, kun se elämääsi astuu, hyväksy pimeys. Salli pimeys itsellesi. Tutki pimeyttä, ihmettele sitä. Löydä sieltä valonpilkahduksia, tähtitaivas, jota ihailla. Kuuntele yön ääniä, oman sydämesi viestejä, anna niiden tulla ulos, kaikua pimeydessä. Salli auringon ensisäteet, uuden aamun ihme. Salli kastepisarat, hiljalleen aukeavat nuput. Salli kyyneleesi, anna niiden virrata vapaana, kuin sade. Päästä pilvesi tyhjentymään, anna itsesi jyristä kuin ukkonen, salamoida säkenöivästi. Anna itsesi kokea. Kokea elämä. Kokea ja elää tunteesi.

Salli myrskyjen väistyvän ja rauhan puhaltaa lävitsesi. Toivon. Onnen. Salli elämän ristiriidat, sade ja aurinko, ja ihaile muodostamaasi sateenkaarta. Anna itsesi suurimmankin surun keskellä innostua ja iloita. Salli suru silloinkin, kun olet onnesi kukkuloilla. Salli tunteiden virrata lävitsesi. Vapaana. Avoimena. Et tarvitse syitä tai selityksiä tunteillesi, sinun ei tarvitse oikeuttaa niitä. Tunteesi, riippumatta siitä mitä ne ovat, ovat hyvin aitoja ja oikeita. Anna niille tilaa. Silloinkin kun pelottaa, silloinkin kun tunnet murtuvasi. Anna itsesi hajota ja olla rikki. Hiljalleen huomaat, ettei sinussa ollut mitään rikkinäistä, olet eheä, olet täydellinen, kaikkine kokemuksinesi ja tunteinesi.

Muistathan tämän? Annathan itsesi elää villinä ja vapaana, annathan itsesi tuntea ja kokea? Täydesti ja vailla rajoja. Annathan energiasi virrata vapaana, annathan itsellesi tilaa olla vapaa. Omanlaisesi. Tunteva, herkkä, vahva olento. Sillä tunteminen on elämistä, täydesti.

Rakkaudella,
Ida

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: