Energiat maailmalla ja kuinka ympäristön energia vaikuttaa meihin

Energiat maailmalla ja kuinka ympariston energia vaikuttaa meihin

Jos haluat syventyä eri energioihin ympäri maailmaa, kutsun sinut lukemaan A Soulful Voyagea, jossa kirjoitan laajemmin energiasta eri puolilla maailmaa & tietoisesta matkustamisesta.

LUE LISÄÄ & ASTU MATKALLE MAAILMAN ENERGIOIHIN

Matkustaminen, maailma, ilmastonmuutos, katastrofit ja elämän erilaisuudet ovat viime aikoina olleet yhä enemmän pinnalla. Kävin keskiviikkona Kiasmassa, jossa minut pysäytti Kati Rooverin Yhteiseloa -teos ja torstaina Luonnontietellisessä museossa, joka muistutti elämän monimuotoisuudesta. Meille opetetaan maailmamme historiaa, sitä miten maailma toimii, geografiaa ja paikkojen nimiä. Mutta kuinka paljon loppujen lopuksi tiedämme maailmasta, jossa elämme? Kuinka kosketuksissa olemme siihen energiaan, joka maailmassa virtaa, joka eri paikoissa elää? Kuinka yhteydessä olemme ympäristöömme?

Erityisesti Sielun tarinoita kirjoittaessa olen huomannut kuinka erityyppisiä energioita meissä virtaa ja erityisesti kuinka eri ympäristöt vetävät energiaamme puoleensa. Toiselle vesi on kaikista rakentavin ympäristö, toiselle metsä, kun taas yksi viihtyy tulisessa maaperässä. Olemme erilaisia ja niin on myös se maailma, jossa elämme. Jokaisella paikalla on omanlaisensa energia, jokainen kaupunki, maa ja alue kantaa mukanaan omaa historiaansa.

Kaikista konkreettisimmin tämän huomaa kivien kanssa. Eri kivet eri paikoista kantavat erilaista energiaa. Kvartsi Siperiasta, kvartsi Suomesta ja kvartsi Brasiliasta ovat kaikki hyvin erilaisia toisistaan – koska maaperä, josta kivi on syntynyt, on erilainen. Tuo pieni kivi kantaa mukanaan sen paikan energiaa ja historiaa, josta se on tullut.

Matkustaessa paikkojen energia luo tunnelmaa, nostattaa meissä tunteita. Me kommunikoimme jokainen hetki ulkomaailman kanssa, niin myös ympäristön eri energiat vaikuttavat omaan energiaamme. Toiselle Thaimaa voi tuntua vapaudelta ja kodilta, toiselle raskaalta ja ahdistavalta. Yksi voi elävöityä Barcelonassa, kun toinen kokee paikan kuristavana. Toiset nauttivat kylmistä alueista, toiset kaipaavat lämpöä. Olemme kaikki erilaisia ja niin myös jokainen paikka on omanlaisensa.

Oletko sinä huomannut eroja eri paikoissa, joissa olet ollut? Minkälaisia tunnelmia olet kohdannut, mitä tuntemuksia eri maat ovat sinussa herättäneet? Oletko koskaan pysähtynyt kysymään mistä nuo tuntemukset kumpuavat, oletko pysähtynyt kuuntelemaan paikan energiaa?

Jokaisella paikalla on oma tarinansa kerrottavana, jokaisen paikan energiaa voi sanoittaa, aivan kuten meidän ihmistenkin energiaa voi tunnustella ja kuvailla. Jatkuvasta muutoksesta huolimatta jokaisessa paikassa on aina jotakin ominaista, sille erityislaatuista ja on aina suunnaton ilo ja kunnia päästä kohtaamaan tuo erityisyys. Sukeltamaan syvälle maan energiaan ja ymmärtää mistä se tulee, mitä se on. Ymmärtää miten itse sopeutuu tuohon energiaan, kuinka paikan energia ja oma energia vaikuttavat toisiinsa.

Kun opimme tunnistamaan minkälainen energia ympäristössämme on, voimme paljon paremmin. Voimme löytää paikkoja, jotka tukevat meitä ja myös paikkoja, jotka avaavat meissä uutta. Jokaisella paikalla on jotakin opetettavaa ja kerrottavaa, kunhan on tarpeeksi avoin ja utelias kuulemaan paikan tarinan.

Olen luonteeltani hidas matkaaja, jään mielelläni pitkäksi aikaa yhteen paikkaan, jotta todella pääsen kiinni paikan luonteeseen, energiaan. Jokainen paikka on jättänyt jälkensä minuun, opettanut minulle jotakin, kasvattanut ja tukenut minua. Maailma on opettanut minua ikiaikaisilla tarinoillaan. Mielelläni jaan kanssasi niitä tarinoita, jotka eri paikat itsestään viestittävät.

Alkuun ajattelin kirjoittaa Italiasta, jossa viimeksi kävin ja jonka tulienergiaan varmasti moni tuntee vetoa. Instagramin puolella moni pyysi tietoa muun muassa Suomesta, Norjasta, Lapista ja Intiasta, joten näistäkin tulen kirjoittamaan. Kuulisin mielelläni mistä maista, kaupungeista ja paikoista sinä haluaisit tietää enemmän, minkä paikkojen energioista sinä mieluiten kuulisit?

Olen viettänyt pidemmän aikaa (kuukausia ja vuosia) muun muassa Malesiassa, Thaimaassa, Brasiliassa, Ranskassa ja Ruotsissa. Näiden lisäksi olen vieraillut monen monessa maassa. Vaikken jossakin paikassa olisi käynytkään voin silti sen energiaan kurkottaa ja jakaa kanssasi mitä sieltä nousee.

Rakkaudella,
Ida

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: