Nauti olostasi: 7 vinkkiä niille hetkille, kun mikään ei innosta

Nauti olostasi 7 vinkkia niille hetkille kun mikaan ei innosta

Mistä sinä haaveilet? Mistä sinä unelmoit? Mitä sinä kaipaat?

Elämme ajassa, jossa astumme hyvin vahvasti itseemme, nyt jos milloinkaan selkiytyy mitä me todella tarvitsemme voidaksemme hyvin. Yhä useampi astuu vahvemmin omalle sielunpolulleen, tarttuu antaumuksella omaan sieluntehtäväänsä.

Muistathan kaiken tämän keskellä kuunnella itseäsi, sallia itsellesi kaiken sen, mitä kaipaat – vaikka se tarkoittaisi suurempaakin muutosta tai täyttä pysähtymistä.

Me eheydymme, kun antaudumme itsellemme. Mitä vapaammin sallimme itsemme seurata sydäntämme, sitä paremmin voimme.

Välillä voi kuitenkin olla vaikea saada kiinni siitä, mitä lähtisi luomaan todeksi. Suuretkaan unelmat eivät aina jaksa innostaa ja toisinaan on hetkiä, kun on parempi olla tekemättä mitään.

Jos sinun on tässä hetkessä vaikea saada mitään aikaiseksi, vaikea lähteä luomaan, vaikea tarttua asioihin kiinni, ei se haittaa. Salli tuo vaikeus, anna itsesi pysähtyä, tutkailla, tunnustella. Anna itsesi hiljentyä, olla tekemättä mitään, tehdä mitä vain, antautua mieliteoille ja inspiroitua kaikesta siitä, mitä teet, näet ja koet.

Kun mikään ei innosta ja tuntuu, että olet jumissa, anna itsellesi lupa tylsistyä. Tylsyydestä kumpuaa vahvempi inspiraatio kuin uskoisikaan, tylsyys johdattaa meidät itseemme. Kun luovuus, inspiraatio ja kaikki motivaatio elämään tuntuu kadonneen, kokeile seuraavia asioita;

LIIKUTA KEHOASI

Käy kävelyillä, aloita aamusi joogalla, anna kehollesi aikaa ja huomiota – silloinkin, kun ei tee mieli. Aktivoidessamme kehoamme, aktivoimme energiaamme. Kun koemme kehomme voimakkaaksi, herättelemme voimaa lihaksissamme, meillä on voimakkaampi olo kokonaisuudessamme.

Suosittelen: Pranama Kallion Online Communitya.

PÄÄSTÄ IRTI RUTIINEISTA

Kuuntele itseäsi ja tee juuri niitä asioita, joita tekee mieli tehdä, riippumatta siitä, mitä ne ovat. Rutiineista luopuminen avaa meitä kokemaan päivämme eri lailla, uudesta näkökulmasta ja itseämme kuunnellen ja kunnioittaen.

HEMMOTTELE ITSEÄSI

Pitkät suihkut, hieronnat, energiahoidot, naamiot, jalkahieronnat itselle – hemmottele itseäsi ja kehoasi kaikin mahdollisin tavoin. Tarjoa itsellesi kaikki huolenpito, jota tässä hetkessä tarvitset.

Suosittelen: PIKin Spata, HoivaZeveniä ja energiahoitoa

LUE

Antaudu mielikuvitukselle ja tarinoiden vietäväksi. Kirjat ja tarinat opettavat meille enemmän kuin uskoisikaan, auttavat meitä irtaantumaan arjesta ja sukeltamaan aivan uusin maailmoihin, uusiin näkökulmiin, uusiin elämiin.

Viimeeksi luin: Katherine Arden: Winternight Trilogy, George Orwell: Katalonia, Carlos Ruiz Zafón: Tuulen Varjo

RENTOUDU

Tee rentoutumisharjoituksia, hengitysharjoituksia, venyttele. Anna itsellesi lupa rentoutua, lihastesi päästää irti jännityksestä ja mielellesi hetki aikaa levätä. Me jännitämme kehoamme päivän aikana enemmän kuin uskoisikaan, joten hengitä syvään, päästä leukasi vapaaksi, anna hartioittesi laskeutua alas ja tunne kuinka kehosi rentoutuu, laskeutuu maahan painavana ja lämpimänä.

LEIKI

Leiki, rakenna majoja, väritä, makoile lattialla ja lähde mielikuvitusmatkoille. Jätä huolet, murheet ja tehtävälistat hetkeksi pois ja antaudu tekemään jotain hauskaa itsellesi – sinulla on lupa leikkiä!

TEE JOTAKIN IHANAA ITSELLESI – ihan mitä vain! Jotain mistä todella nautit, joka tuo hymyn huulillesi ja lämmön sydämeesi.

Ennen kaikkea anna itsellesi tilaa olla. On ok levätä, ottaa vapaapäiviä, olla tekemättä asioita täydellä teholla. On ok olla motivoitumatta ja inspiroitumatta – sitäkin tarvitaan, se kuuluu elämän kiertokulkuun, emme voi kukkia jokainen hetki. Sinulla on lupa hautautua peiton alle ja antaa itsesi rauhassa ja rakkaudella olla – ja nauttia peiton alla makoilusta, täydesti ja ehdoitta. Muistathan sen?

Rakkaudella,
Ida

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: