Kevätsiivous

Ulkona paistaa aurinko, linnut säveltävät aamun sinfonian, tuuli kutittelee puiden lehtiä ja raikas ilma täyttää keuhkoni. Nurmikko vihertää jo ja syksyisten lehtikasojen alta nousee pieniä keltaisia kukkasia muistuttamaan elämästä, uudelleensyntymisestä. Kevät tekee jo tuloaan, lämmittää sydäntä, kuljettaa meitä kohti valoisempaa aikaa, lämmön ja elämän aikaa.

Istun auringonpaisteessa, nauttien valon lämmittävästä voimasta. Ulkoilman raikkaus ei kuitenkaan vastaa oloa sisälläni. Tunnen itseni väsyneeksi, mieli tuntuu tahmealta. Olo on tunkkainen, pölyttynyt. Elämä ei vielä pääse kasvamaan jo kuolleiden lehtien lävitse sydämessäni. En ole vielä avannut ikkunaa uuteen, vaan tunnen välillä hautautuvani menneeseen. On kevätsiivouksen aika.

Keräämme itsellemme valtavasti taakkoja kannettavaksi, pienissä nyssyköissä kuljetamme eilistä mukanamme. Taakkamme hidastaa meitä, väsyttää, tahmeuttaa koko olemuksemme. Keräämme kehoomme tunteita, olotiloja, täytämme itsemme muistoesineillä, oman tilamme heijastuksilla jostakin, jota ei enää ole tai jostakin, joka ei vielä ole täällä. Pidämme kiinni, suljemme sisään. Automaatiolla, ajattelematta. Toimimme kaavojen mukaan, seuraamme tapoja, vaikka nämä eivät meitä tässä hetkessä tukisikaan.

Jotta voisimme päästää irti, antaa talven lumikinosten sulaa ja tehdä tilaa uudelle elämälle on tärkeä puhdistautua, niin fyysisesti kuin henkisestikin. Kehomme kerää kaiken sen, mistä emme päästä irti itseemme. Kaikki tunteet ja olotilat kertyvät kehoon, kehomme on kuin elävä kartta menneestämme, kokemuksistamme, olotiloistamme. Vapautuaksemme tästä on meidän puhdistettava kehoamme, tehtävä kevätsiivous rakkaaseen kotiimme. Kehon ollessa puhdas ja vapaa on meidän helpompi myös puhdistaa mielemme, energiamme, sielumme. On meidän helpompi toimia itsestämme käsin, itseämme tukien ja kunnioittaen, lempeästi ja rakkaudella.

Tunnen, kuinka kaipaan puhdistusta, kehon ja sielun suihkua, kuinka haluan luopua väsymyksestä ja tunkkaisuudesta. Haluan päästää irti vanhasta, palautua tähän hetkeen. Kaipaan kehoni ja sieluni kevätsiivousta ja tämän siivouksen aion toteuttaa hyvin konkreettisesti puhdistamalla kehoni. Tilasin itselleni viiden päivän mehupaaston ja odotan sen saapumista. Otan itselleni viisi päivää puhdistautumiseen, fyysisesti, mutta myös henkisesti. Pidän itselleni pienen miniretriitin, jolloin käyn itseäni läpi, puhdistan itseäni vanhasta ja tasapainotan itseäni tähän hetkeen. Laskeudun alas kehooni ja olen täydesti läsnä itselleni.

Odotan innolla näitä päiviä, puhdistautumista, kehon huoltoa, mielen tarkkailua ja energian kanssa työskentelyä. Odotan innolla omaa henkistä ja fyysistä kevätsiivoustani, kevyempiä energioita ja suurenmoista läsnäoloa. Koska välillä kaipaamme pysähdystä, puhdistautumista ja voimaannuttavaa itsetutkiskelua.

Rakkaudella,
Ida

Yksi vastaus artikkeliin “Kevätsiivous”

  1. […] Kevätsiivoukseni muistutti minua siitä, kuinka vahvasti keho sitoo meidät tähän maailmaan ja kuinka suuri merkitys ravinnolla on omaan hyvinvointiimme. Olemme hyvin kirjaimellisesti mitä syömme, myös energeettisesti. […]

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: