Sinulla on lupa hidastaa + 5 voimatekoa väsymykseen

Sinulla on lupa hidastaa viisi voimatekoa vasymykseen

Keskustelin erään säihkysielun kanssa siitä, kuinka tässä hetkessä tuntuu väsyttävän niin valtavan paljon ja kuinka tärkeä olisi sallia väsymys. Kuinka tärkeä olisi antaa itselleen lupa levätä, lupa hidastaa, lupa tuntea kaikkea sitä mitä tässä hetkessä sisältä kumpuaa.

Olemme tottuneet elämään mahdollisimman tehokkaasti, olemaan mahdollisimman tehokkaita. Kalenterimme täyttyvät tapahtumista, tapaamisista ja tehtävälistoista. Koko ajan on jotakin ja koko ajan pitäisi saada jotakin aikaiseksi. Elämme yhteiskunnassa, joka pyytää meitä olemaan tehokkaita, mahdollisimman tuottavia.

Syksyn ja talven tullen, iltojen pidentyessä ja pimeän lisääntyessä vaativa elämänrytmimme ei aina sovi siihen, miten me jaksamme, miten me voimme ja elämän koemme. On tärkeä ymmärtää, että syksyn ja talven tullen, kuten luonto, mekin pudotamme lehtemme, kääriydymme sisäänpäin, hidastumme. Kehomme hidastuu, se kaipaa enemmän lepoa ja lämpöä kuin kesällä. Energiamme hidastuu ja tiivistyy, pyytää meitä hidastamaan ja purkamaan kaikkea sitä mitä kesä toi mukanaan ja myös valmistautumaan siihen, mitä kevät tulee tuomaan tullessaan.

Muistathan siis tässä ajassa, että sinulla on lupa olla väsynyt. Sinulla on lupa hidastaa. Ja ennen kaikkea, sinun ei tarvitse pystyä kaikkeen.

Vaikka kalenteria on vaikea tyhjentää, aikataulua hidastaa, anna itsellesi lupa toimia pienemmällä teholla. Sinun ei tarvitse jokainen hetki olla energiapakkaus, päinvastoin, sinun tarvitsee vain ja ainoastaan kuunnella itseäsi ja sitä, miten sinä tässä hetkessä voit. Sinun tarvitsee ainoastaan toimia itsestäsi käsin, sillä energialla, mikä sinulla kussakin hetkessä on.

Salliminen itsessään antaa sinulle lisää tilaa, lisää energiaa. Kun hyväksyt sen, että väsyttää, ettet jaksaisi, et vaadi itseltäsi niin paljoa. Kun et vaadi itseäsi toimimaan tietyllä tavalla oma energiasi kasvaa, sinä luot itsellesi lisää tilaa. Tilaa olla ja elää itsesi näköistä elämää.  

Sallithan siis itsesi olla juuri sellainen kuin olet, sillä energiatasolla, joka sinulla tässä hetkessä on. Sallithan itsesi tuntea mitä tunnet, annathan itsellesi tilaa kokea kaiken sen, minkä itsessäsi koet.

Voidaksesi paremmin tässä ajassa, elääksesi arkea, joka tuntuu hyvältä, pysähdythän jokainen aamu kysymään itseltäsi: Miten minä voin tänään? Millainen energiatasoni on tänään? Ja mihin minä kykenen tänään, tällä energiatasolla?

Väsymykseen on myös apukeinoja, sinua kunnioittavia, helpottavia voimatekoja, jotka auttavat sinua voimaan paremmin tässä hetkessä, siinä hetkessä, jossa olet.

Voimateot väsymykseen:

Hengitä. Hengitä syvään, aina vatsanpohjaasi saakka. Kuvittele, että sisäänhengityksellä sinuun virtaa energiaa ja uloshengityksellä sinusta virtaa ulos kaikki raskas, kaikki väsymys.

Voit pysähtyä hengittämään kymmenen syvää hengitystä, edes kerran päivässä, mielellään useammin. Kokeile syviä hengityksiä aamulla, päivällä lounasaikaan ja illalla ennen nukkumaanmenoa.

Liiku. Keho tarvitsee liikuntaa, liikettä. Fyysinen aktiivisuus saa myös energiamme virtaamaan vapaammin. Liikunta poistaa paitsi tukoksia kehossa myös tukoksia energiakentässä. Liiku kuitenkin itseäsi kuunnellen ja kunnioittaen. Toisinaan kova hikitreeni voi olla tarpeen, mutta yhtä lailla sinä voit tarvita kevyttä kävelyä, tanssitaukoa tai lempeää ja rauhoittavaa joogaa. Kuuntelethan siis aina itseäsi ja kehoasi, ja toimi siitä käsin mitä sinä tarvitset tässä hetkessä.

Ole luova. Luovuus rentouttaa, se vapauttaa ja auttaa meitä purkamaan kaikkea sitä, mitä sisällemme olemme säilöneet. Luovuutta on kaikenlaista, eikä luovuus aina tarkoita sitä, että sinun tarvitsee luoda. Toisinaan luovuus voi olla sitä, että kuuntelet musiikkia, käyt museossa, katsot elokuvaa. Toisinaan se voi olla maalaamista, kirjoittamista, värittämistä tai vapaata liikettä. Kuuntele mitä sinä kaipaat tässä hetkessä – syyhyävätkö sormesi askartelemaan, haluaako kehosi liikkua musiikin tahtiin vai haluatko ottaa aikaa ihastellaksesi taidetta?

Jaa ja ole yhdessä toisen kanssa. Kun väsyttää tuntuu usein siltä, että haluaa vain käpertyä yksin peiton alle ja antaa muun maailman kadota. Välillä tarvitsemme yksinoloa ja yksin oleminen on tärkeää oman hyvinvointimme kannalta. Yhdessäolo tuo kuitenkin usein enemmän energiaa kuin osaamme alkuun ajatella. Ole yhteydessä läheisiisi, kysy heidän kuulumisiaan, jaa aidosti ja rehellisesti omia kuulumisiasi. Kerro miltä tuntuu, kutsu toinen kylään ja käpertykää peiton alle yhdessä. Me saamme voimaa toisistamme ja me voimaannutamme toisiamme, jatkuvasti.

Ennen kaikkea pysähdy kuuntelemaan itseäsi ja sitä mitä tässä hetkessä tarvitset. Kunnioita omaa kokonaisuuttasi, kunnioita itseäsi ja toimi itseäsi rakastaen, jokainen hetki kysyen: Mitä minä tarvitsen tässä hetkessä?

Mitä voimatekoja sinulla on väsymykseen? Jaa omat tapasi huolehtia itsestäsi kommentteihin!

Rakkaudella,
Ida

Viestejä Valolta

Tilaa rakkauskirje, joka täyttyy viesteistä valolta,
energian voimasta ja lempeistä kanavoinneista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: